Kur svinēt Bērnu svētkus? Vairākas idejas!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

No 30.maija līdz 1.jūnijam Rīgā ar daudzveidīgiem pasākumiem tiks atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena. Koncerti un festivāli, radošās darbnīcas, sporta aktivitātes, spēles un rotaļas...

 
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Muzeja dārgumi» - ģimenes diena Dabas muzejā

Sestdien, 30.maijā, no plkst. 11.00 līdz 16.00 notiks šīs sezonas pēdējā ģimenes diena «Muzeja dārgumi», kas veltīta Latvijas Dabas muzeja jubilejai.

Šogad aprit 170 gadu, kopš ir dibināts Latvijas Dabas muzejs. Muzejā glabājas tūkstošiem interesantu priekšmetu, un katram no tiem ir savs stāsts. Dabas objekti ir vākti, krāti un pētīti jau ļoti sen. Ievērojama daļa ir ievākta dabā, citi ir pirkti, ne mazums - dāvināti. Apkopoti un izpētīti objekti atrodas muzeja krājuma telpās, tikai nelielu daļu var aplūkot ekspozīcijās. Katrs priekšmets ir svarīgs, katram ir sava vērtība, tomēr daži no tiem ir īpaši muzeja dārgumi.

Ģimenes dienā aicinām doties nelielā ceļojumā pa muzeja ekspozīcijām, lai iepazītu īpaši vērtīgos eksponātus un kopā uzzinātu, kāpēc tieši šie ir vislielākie dārgumi. Klausoties, vērojot, pildot uzdevumus, jūs varēsiet izveidot savu Dabas muzeja dārgumu grāmatiņu. Kas zina, varbūt kādu no dārgumiem jums izdosies sameklēt un ieraudzīt dabā!

Ģimenes diena notiks vairākās ekspozīcijās, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, dalība ar muzeja ieejas biļetēm.

 
Foto: publicitātes

Arī bērniem savs festivāls: «Dari pats»

Festivālu vasara pieaugušajiem tuvojas straujiem soļiem, un kāpēc gan lai arī bērniem nebūtu savs festivāls? Starptautiskās bērnu tiesību aizsardzības dienas ieskaņā, sestdien, 2015. gada 30. maijā, no plkst. 10:00 līdz 16:00 Kalnciema kvartāls aicina uz īpašu, tieši bērniem veltītu festivālu «Dari pats!». Uz skatuves būs radoša un iztēli rosinoša kultūras programma tieši bērnu auditorijai, kamēr desmit dažādās darbnīcās bērni varēs apgūt praktiskas zināšanas daudzveidīgās jomās. Paralēli norisināsies arī bērnu lietu tirdziņš un zemnieku un amatnieku tirgus mammām un tētiem.

Festivālā bērniem «Dari pats!» uz Kalnciema kvartāla brīvdabas skatuves paredzēta īpaša kultūras programma bērniem:

11:00 bērnu vokālās popgrupas «Asni» uzstāšanās,

12:00 bērnu attīstošās studijas «Anneles Pļavas» bērnu veidotā muzikālā teātra izrāde ar Margaritas Stārastes tekstu «Iedomīgais sienāzis»,

13:00 teātra «3 Māsas» muzikālā izrāde bērniem «Kas par traku, tas par traku!»*,

14:30 iesaistīšanās Pārdaugavas priekšālasītāju aktivitātē kopā ar Mazo Mulu (līdzi jāņem 10 minūšu fragments no mīļākās bērnības grāmatas)**.

* Teātra «3 Māsas» muzikālā izrāde bērniem «Kas par traku, tas par traku» bija nominēta Latvijas teātru gada balvai «Spēlmaņu nakts 2013/2014» kategorijā – labākā izrāde bērniem. Tas ir jautrs, muzikāli izglītojošs piedzīvojums visu vecumu bērniem ar Ojāra Vācieša dzejoļiem.

Ceļojums latviešu izcilā dzejnieka Ojāra Vācieša fantāzijas, viņa radīto dzejas tēlu pasaulē, kas skatītāju priekšā atdzīvojas – dzied, dejo, spēlējas, iesaistot arī skatītājus. Tā ir iespēja būt īpašā gaisotnē, ko rada dzejas tēlu spēlēšanās aktieru Māra Bezmera (ģitāra), Egijas Silāres un mūziķu Kristiānas Abiļevas (čells), Gidona Grīnberga (vijole), Elizabetes Balčus (klavieres, flauta), Arta Gāgas (saksofons) izpildījumā.

Izrādē tiek spēlēta dzīvā mūzika, publika aktīvi līdzdarbojas un pat dejo krakovjaku. O. Vācieša labā humora izjūta kopā ar Elizabetes Balčus oriģinālmūziku, dzīvo instrumentu spēli, kā arī aktieru azartisko darbošanos rada pacilājošu atmosfēru un iedarbojas kā laba garastāvokļa vitamīns. Izrāde domāta visu vecumu bērniem, viņu vecākiem, dzejas mīļotājiem un arī tiem, kas to vēl vēlas iemīlēt.

Režija – Dita Balčus, mūzika – Elizabete Balčus, aktieri – Egija Silāre, Māris Bezmers (ģitāra).

Mūziķi – Elizabete Balčus (flauta, klavieres), Kristiāna Abiļeva (čells), Gidons Grīnbergs (vijole), Artis Gāga (saksofons).

** Lasīšanas kustība «Pārdaugavas Priekšālasītāji» kopā ar Mazo Mulu ir lasīšanas kustība, kas aicina jebkuru interesentu uz brīvdabas skatuves nolasīt fragmentu no savas mīļākās bērnības grāmatas kopā ar dzīvespriecīgo un zinātkāro meiteni Mulu no bērnu mākslas grāmatu sērijas «Mazā Mula pēta». Priekšālasīšanas kustība radīta, lai veicinātu bērnos interesi par stāstu un dzejoļu pasauli. Lai pieteiktos priekšālasīšanas aktivitātei, jānosūta pieteikums ar savu vārdu, uzvārdu un izvēlētās grāmatas nosaukumu uz luize.pastore@gmail.com. Tiem, kas vēlēsies iesaistīties nesagatavojušies, būs pieejams bērnu grāmatu izdevniecības «liels un mazs» grāmatu klāsts.

Tikmēr visas dienas garumā norisināsies desmit dažādas darbnīcas, kurās varēs darīt, radīt, mācīties un mācīt, izgudrot, pārstrādāt, domāt, būvēt, spēlēt, būt iedvesmotam un pašam radīt mākslu, eksperimentēt ar dabu, fiziku un zinātni.

Darbnīcu programma

10:00 – 12:00 Vīnu veikala zālē: Kni darbnīca «zvēRīga pastkarte».

Uzzīmē savu pastkarti ar Rīgas zvēriem, parādi, cik tie ir dažādi un neparasti, kāda ir to pilsētas krāsainā dzīve!

10:00 – 16:00 Vīnu veikala zālē: Kni izstāde bērniem un pieaugušajiem «3 x 4 cm».

Miniatūrs formāts dažādam pasaules redzējumam – miniatūrs 3x4 cm zilonītis parāda pasaules plašumu un daudzveidību no mazā ziloņa/bērna skatupunkta. Ņemsim rokās lupas un pētīsim pasauli!

10:00 – 16:00 Pie Vīnu veikala verandas: Satori.lv un izdevniecības «liels un mazs» audiodušas.

Audiodušās varēs «nomazgāties» īpaši atlasītā dzejā un prozā bērnu auditorijai.

 

Dullais Dauka Ziemeļblāzmas bērnu svētkos

31. maijā plkst. 11 Ziemeļblāzmas parkā notiks tradicionālie Bērnu svētki, kuru moto šogad būs «Dullā Daukas ceļojums». Kā jau ierasts, šajos svētkos būs iespējams iegūt jaunas zināšanas, pārbaudīt jau esošās, kā arī mēroties spēkiem sportiskajās aktivitātēs un baudīt vietējo mākslinieku sniegumu. Savukārt pasākuma kulminācijā visus priecēs mūzikas grupas «Musiqq» puišu skanīgās balsis.

Bērnu svētki, kas Ziemeļblāzmas parkā norisinās kopš 1908. gada, laika gaitā kļuvuši arvien populārāki, jo tajos tiek piedāvātas ļoti daudzpusīgas atpūtas iespējas. Arī šogad ikviens svētku dalībnieks varēs atrast sev piemērotas un interesējošas nodarbes, jo šoreiz organizatori nolēmuši dulloties uz nebēdu. «Ziemeļblāzmas bērnu svētku «tēvs», bērnu draugs Augusts Dombrovskis nekad neapstājās pie sasniegtā, pārvarēja visus šķēršļus, ik mirkli tiecās pretī jauniem apvāršņiem, jo patiesībā bija nedaudz «dulls». Vai tādiem nevajadzētu būt mums visiem?» jautā pasākuma organizatore Zane Auškāpa.

Bērnu svētki, kurus organizē Bezalkohola biedrība «Ziemeļblāzma» un Vecmīlgrāvja attīstības biedrība (VAB), šogad tiks svinēti jubilejas gaisotnē, jo Augustam Dombrovskim aprit jau 170 gadi! Savukārt stāsta «Dullais Dauka» autoram Sudrabu Edžum - 155 gadi, bet pats stāsts tapa tālajā 1900. gadā – tātad 115 gadi.

Svētku laikā par godu jubilāriem un viesiem uz lielās skatuves uzstāsies Rīgas pašvaldības iestāžu apvienības kultūras centra kolektīvi, A. Dombrovska mūzikas skolas jaunie talanti un kultūras nama «Ziemeļblāzma» mākslinieki, bet deju kolektīvi šogad iemēģinās jauno deju grīdu, kas izgatavota līdzīga Dombrovska laikā esošajai.

 
Foto: LETA

Aizraujoša pasākumu programma Bērnu dienā Spīķeros

31.maijā no plkst.11:00 līdz plkst.17:00 Spīķeru kvartāls aicina lielus un mazus uz bērnu dienas svētkiem. Bērnu dienā Spīķeru kvartāls pārvērtīsies par aizraujošu piedzīvojumu kopumu, kas apvienos četrus aktivitāšu blokus: aizraujošu skatuves programmu, radošās darbnīcas, sportiskas aktivitātes un īpašu bērnu lietu tirdziņu.

Mazos svētku viesus Spīķeros sagaidīs lieliska skatuves programma, kurā Dirty Deal Teatro aicinās skatītājus uz izrādi «Mākoņi» Paulas Pļavnieces režijā, piedaloties aktieriem Andrejam Možeiko un Artūram Putniņam. Izrādē aktieri veiks dažādus fizikālus un mākslinieciskus eksperimentus, lai bērniem saprotamā veidā izstāstītu un parādītu, cik skaistā pasaulē dzīvojam.

Tāpat skatuves programmā būs arī bērnu literatūras lasījumi, kuros piedalīsies interneta žurnāla «Satori.lv» autori: Inga Gaile, Ērika Bērziņa, Inga Žolude, Ieva Melgalve, Kārlis Vērdiņš, kā arī «Satori.lv» galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Pēcpusdienā bērni tiks iepazīstināti ar igauņu rakstnieces Aino Pervikas grāmatu «Prezidents». Uzzināsim, kāds prezidents piestāv nelielai valstij pie Baltijas jūras, tiksimies ar dažu citu valstu pārstāvjiem, sarīkosim putnu un zvēru prezidenta vēlēšanas, zīmēsim prezidentu un viņu suņu portretus un pašportretus, un sveiksim prezidentu ar kopīgu dziesmu. Piedalīsies grāmatas tulkotāja Maima Grīnberga un redaktore Inese Zandere.

Paralēli skatuves programmai Spīķeru kvartālā visas dienas garumā norisināsies dažādas radošās darbnīcas, kurās bērni varēs radoši izpausties zīmējot, radot paši savus dzejoļus, no vecām radot jaunas lietas, spēlējot galda spēles, veidojot floristikas dekorus, klausoties dzejā un prozā, veidojot putnu mājiņas u.c.

Pasākumā būs arī sportiskas aktivitātes visai ģimenei, kuras izpildot varēs tikt pie jaukām piemiņas balvām. Savukārt Spīķeru pagalmā visas dienas garumā apmeklētāji aicināti iegriezties bērnu lietu tirdziņā, kura moto - «dabīgais bērniem», piedāvājot koka un citu dabīgu materiālu rotaļlietas, Latvijā radītu apģērbu bērniem, veselīgas uzkodas un citas jaukas lietas.

Pasākums «Bērnu diena Spīķeros» norisināsies Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 10. Ieeja pasākumā bez maksas.

 
Foto: Evija Trifanova / LETA

Centrāltirgus aicina uz radošu, aktīvu un veselīgu Bērnu dienas pasākumu

Svētdien, 31.maijā, no plkst. 11.00 līdz 14.00 Centrāltirgū notiks Starptautiskajai Bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums ar sportiskām aktivitātēm, jautrām rotaļām, radošām darbnīcām un veselīgo kokteiļu meistarklasi.

«Par šā gada Bērnu dienas vadmotīvu esam izvēlējušies veselīgu dzīvesveidu, kas balstās gan uz veselīgu uzturu, gan fiziskām aktivitātēm. Tādēļ līdztekus Rīgas Centrāltirgus bagātīgajam un daudzveidīgajam augļu, dārzeņu un dabas velšu piedāvājumam Bērnu dienā nolēmām rīkot jautras rotaļas un sportiskas atrakcijas, lai pirms vasaras brīvlaika bērniem un jauniešiem atgādinātu par kustību sniegto prieku. Bērnus un jauniešus pasākumā atbalstīs mūsu jaunākie draugi - Turziņa un Groziņš, kas aktīvākos dalībniekus iepriecinās ar jaukām balvām,» stāsta RPAS «Rīgas Centrāltirgus» valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Nēģu laukumā no plkst. 11.00 līdz 14.00 ikviens varēs piedalīties dažādās sportiskās atrakcijās, piemēram, pārbaudīt savu veiklību burkānu makšķerēšanā, bungu sišanā, bundžu gāšanā un pat govs slaukšanā.

Uztura speciāliste Lizete Maldere kopā ar bērniem pētīs uztura piramīdu. Vienlaikus norisināsies veselīgo kokteiļu gatavošanas meistarklase trenera un veselīga ēdiena entuziasta Kārļa Bīrmaņa vadībā. Visus pagatavotos dzērienus varēs nogaršot, kā arī uzzināt to receptes un pagatavošanas noslēpumus.

Pasākuma laikā ikviens varēs iesaistīties radošajās darbnīcās un dot vaļu iztēlei, lai radītu savu veiksmes nozīmīti vai īpašu sporta krekliņu, kāda nebūs nevienam citam.

Visa pasākuma laikā dalībniekus uzmundrinās Rīgas Centrāltirgus jaunākie draugi - talismani Turziņa un Groziņš, kas labprāt fotografēsies ar bērniem un aktīvākos arī apbalvos.

31.maijā visas aktivitātes un darbnīcas būs bez maksas. Laipni aicinām pozitīvā un radošā atmosfērā iepirkties Rīgas Centrāltirgū, kā arī apgūt kādu jaunu ideju, kā padarīt savu ikdienu aktīvāku, veselīgāku un garšīgāku.

 
Foto: Lita Krone / LETA

Notiks pirmie Bērnu slimnīcas dārza svētki

Vecāku mājas piecu gadu jubilejas ietvaros 1.jūnijā no plkst. 12:00 līdz 15:00 par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai norisināsies dārza svētki mazajiem pacientiem, viņu vecākiem un slimnīcas personālam!

Svētki uzmundrina, saliedē, ļauj atpūsties no dažbrīd ļoti grūtās ikdienas slimnīcā, tāpēc Vecāku māja savā piecu gadu jubilejā vēlas sagādāt prieku ne tikai mazajiem pacientiem, bet arī visiem, kuri ikdienā rūpējas, lai mūsu bērni varētu ātrāk atveseļoties. Dārza svētkos būs iespēja tikties sirsnīgā atmosfērā, gūt jaukas emocijas un vērtīgu pieredzi, jo arī veselīgs uzturs un dzīvesprieks palīdz veseļoties!

Veselīgas pusdienas

Elmārs Tannis gatavos veselīgus kokteiļus, kuriem sastāvdaļas būs sarūpējuši ekoveikali UNCE un Zaļā govs, bet Signe Meirāne cienās ar īpašām bērniem pagatavotām uzkodām. Pavāri piedāvās veselīgas pusdienas atraktīvā veidā, lai mazie un lielie varētu ne tikai degustēt, bet arī apgūt gatavošanas prasmes un, arī mājās esot, varētu papildināt ikdienas ēdienkarti.

Ne tikai ēšanas prieki

Dārza svētkos Baibas Sipenieces-Gavares un Jāņa Romanovska virsvadībā ēšanas prieki mīsies ar interesantiem priekšnesumiem un atrakcijām - milzu spēlēm, radošajām darbnīcām, mīmiem, garkājiem, galda hokeja sacensībām kopā ar «Dinamo Rīga» hokejistiem un, protams, mūsu Dr.Klauniem, tāpēc ļoti ceram, ka visiem, kuri todien būs Bērnu slimnīcā, šie patiesi būs īsti svētki, ko atcerēties!

Dārza svētkos piedalīsies arī Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma, kura A.Bērziņa prezidentūras laikā ir bijusi aktīva Bērnu slimnīcas fonda projektu atbalstītāja.

Dārza svētkus organizē Bērnu slimnīcas fonds sadarbībā ar Vecāku mājas patronu SIA «Maxima Latvija». Pusdienas un atrakcijas svētku apmeklētājiem ir bez maksas.

Pasākuma norises laiks: 1.jūnijs no plkst. 12:00 līdz 15:00.

 
Foto: Lita Krone / LETA

Mēs esam dabas bērni

Starptautiskajā Bērnu aizsardzības dienā (1.jūnijā) Latvijas Neredzīgo bibliotēka savā pagalmā (Rīgā, Juglas ielā 14) rīkos neparastu pasākumu «MĒS ESAM DABAS BĒRNI». No plkst. 15.00 līdz 18.00 tur notiks koncerts un radošas aktivitātes. Šo dienu par īpašu padarīs bibliotēkas uzaicinātie dalībnieki: Latvijas Nacionālie bruņotie spēki, Valsts policija, Servisa suņu biedrība TEODORS un Latvijas Neredzīgo biedrība. Savukārt krāsainu to veidos paši apmeklētāji, jo kopā ar mākslinieci AGNESI MATISONI varēs veidot milzīgu interaktīvu gleznu. Pasākumu atklās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja LAILA RIEKSTA-RIEKSTIŅA, savukārt koncertu noslēgs dziesminiece ELĪNA LĪCE.

1.jūnijā plkst. 15.00 Latvijas Neredzīgo bibliotēka visiem bērniem un pieaugušajiem rīkos Starptautiskās Bērnu aizsardzības dienas pasākumu «MĒS ESAM DABAS BĒRNI» (Rīgā, Juglas ielā 14).

No plkst. 15.00 uz Latvijas Neredzīgo bibliotēkas pagalma skatuves sāksies koncerts, kurā uzstāsies bibliotēkas vokālā kopa, Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas kluba bērnu vokālais ansamblis «Pavasara brīnumputni», Strazdumuižas pūtēju orķestris un Edijs Fuksis. Tiks lasīta īpaši šim pasākumam veidota dzejas kompozīcija ar Aspazijas un Raiņa vārdiem. Koncertam noslēdzoties, plkst. 16.30 uz skatuves kāps dziesminiece Elīna Līce.

Paralēli koncertam notiks interesantas un izglītojošas aktivitātes, kurās klātesošie varēs:

• iepazīties ar Latvijas Bruņoto spēku darbu, armijas lauku virtuvē baudīt kareivju maltīti,

• vērot policijas suņu šovu,

• tikties ar Valsts policijas tēliem Runci Rūdi un Bebru Bruno,

• iepazīties ar Servisa suņiem, doties ar suni-pavadoni izmēģinājumu pastaigā, kā arī kopīgi nofotografēties,

• uzzināt, kāda tiflotehnika palīdz redzes invalīdiem ikdienas dzīvē,

• iegūt informāciju par savu un bērnu drošību gan redzīgo, gan Braila rakstā.

Savukārt bibliotēkas radošajās darbnīcās kopā ar mākslinieci Agnesi Matisoni veidos kopīgu interaktīvu gleznu, liekot gleznā uzzīmētajai zālītei uzplaukt krāšņā ziedu pļavā, kas pildīti ar laba vēlējumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu