Jelgavā ar 750 gadu jubilejas svētku gājienu sāksies Pilsētas svētku pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien ar atsevišķiem mazākiem pasākumiem pa dienu un ar Pilsētas svētku gājienu plkst. 19 sāksies Jelgavas 750 gadu svinības.

Kopumā no šodienas līdz 31.maijam Jelgavā notiks tradicionālo Pilsētas svētku pasākumi ar devīzi «Atvērsim vārtus svētkiem!».

Vārti šajos svētkos būs kā simbols, kas rada fantāzijas, asociācijas un uzrunā emocionāli. Svētku programma ir tik daudzveidīga, ka svētku apmeklētājiem būs iespēja atvērt dažādus vārtus - uz vēsturi, nākotni, sadarbību, mākslu, prieku, bērnību, draudzību, ticību, ideju, uzsver pasākumu rīkotāji. Svētku programma veidota tā, lai, atverot katrus no šiem simboliskajiem vārtiem, tiktu iepazīta Jelgava un tās cilvēki.

Pirms svētku gājiena, šodien plkst. 12 Pasta salā notiks akcija «Sadraudzības pilsētas Jelgavai». Jelgavas pilsētai ir 14 sadraudzības pilsētas, kas 750 gadu jubilejā Pasta salā stādīs purpura ābeles.

Svētās Annas baznīcā plkst.17 sāksies garīgās mūzikas koncerts «Romantiskās stīgas», bet plkst.19 atskanēs zvanu skaņas Jelgavas baznīcās.

Plkst.19 sāksies Pilsētas svētku gājiens «Atver vārtus priekam!». Pilsētas centrālo ielu «ieņems» jelgavnieki - būs vērojams gājiens, kas šogad pretendē uzstādīt garākā pilsētas svētku gājiena rekordu.

2014.gadā gājienā piedalījās 17 000 cilvēku, tas bija 4,24 kilometrus garš un ilga pusotru stundu. Šis bija pirmais Latvijā izmērītais pilsētas svētku gājiens, līdz ar to garākais pilsētas svētku gājiens valstī.

Pēc gājiena Hercoga Jēkaba laukumā no plkst.19 līdz plkst.3 notiks svētku atklāšana, kam sekos koncerts «Satiksimies Jelgavā». Koncertā uzstāsies Jersikas orķestris, «Labvēlīgais tips», «Musiqq», Intars Busulis un no plkst.2 - DJ Roberts Lejasmeijers.

Tikmēr Jelgavas pils parkā no plkst. 21.30 līdz plkst. 22.30 notiks «Laika rata iegriešana», kurā būs senās mūzikas skaņas un amatu prasmes, burvju mākslinieki, sieviete faķīrs, zīlnieces, monociklists un citas brīnumu lietas.

Jelgavas pils pagalmā plkst. 22.30 sāksies teatralizēts uzvedums «Jelgaviņa virpuļdancī no seniem laikiem līdz mūsu dienām». Uzveduma režisore - Lolita Truksne.

Pasta salā no plkst. 23 līdz plkst. 2 notiks džeza mūzikas koncerts «Pusnakts noskaņās», kurā piedalīsies Jelgavas bigbends, Nacionālo bruņoto spēku bigbends un «Šiauliai Big Bandi».

Driksā, upes daļā starp Mītavas tiltu un sporta namu plkst. 24 un plkst.1, kā arī 30. maijā plkst. 23, plkst. 24 un plkst. 1 tiks izspēlēta multimediāla fantāzija «Sapņi. Paaudzes. Jelgava».

Svētku pasākumi turpināsies sestdien, 30.maijā, kad jau no plkst. 10 līdz plkst. 15 Hercoga Jēkaba laukumā būs kultūras programma «Svētku karuselis», kas būs Jelgavas pilsētas un novada kolektīvu sveiciens Jelgavai 750 gadu jubilejā.

Savukārt no plkst. 19 līdz plkst. 3 notiks Jelgavas nakts balle, kurā uzstāsies grupas «Credo», «Klaidonis», «Sestā jūdze», Fēlikss Ķiģelis un naktī - DJ «JAX».

Lielajā ielā un Vecpilsētas laukumā 30.maijā no plkst. 10 līdz plkst. 15 notiks amatnieku dižtirgus. Pirmo reizi Jelgavas vēsturē Vecpilsētas iela un Lielās ielas gājēju trotuārs no puķu tirdziņa pretī Ozolskvēram līdz Hercoga Jēkaba laukumam pulcēs amatniekus, komersantus un citus.

Pie puķu tirdziņa no plkst. 11 līdz plkst. 15 muzicēs Bērnu un jauniešu mūzikas kluba audzēkņi, pie «Lāču» veikala priekšnesumus rādīs jaunākās paaudzes jelgavnieki, bet Hercoga Jēkaba laukumā lieli un mazi varēs ievingrināt roku dažādās amatu prasmēs un radošajās darbnīcās, baudīt «Lido» gardumus un sekot līdzi kultūras programmai.

Plkst. 19 Zemgales Olimpiskajā centrā notiks pasākums, kas veltīts 120 gadiem, kopš notika IV Dziesmu un mūzikas svētki Jelgavā. Tas būs lielkoncerts «Latvieša dziesma Jelgavas vārtos». Jubilejas lielkoncertā piedalīsies vairāk nekā 2200 koru dziedātāju, simfoniskais orķestris un dejotāji. Virsdiriģents un mākslinieciskais vadītājs - Ivars Cinkuss. Režisore - Dace Micāne-Zālīte. Šis būs maksas pasākums.

Svētku pasākumi turpināsies arī 31. maijā, tostarp Pils salā no plkst. 13 līdz plkst. 17 notiks senioru balle «Sens, tik sens ir tas stāsts», kurā uz satikšanos un jauku laika pavadīšanu aicina Guntis Skrastiņš un grupa «No pusvārda».

Paredzēti arī citi pasākumi.

Saistībā ar vērienīgajiem svētkiem pilsētā noteikti arī plaši satiksmes ierobežojumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu