Daugavpilī vērienīgi svinēs pilsētas 740 gadu jubileju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

No šodienas līdz 7.jūnijam Daugavpilī norisināsies vērienīgi pilsētas 740 gadu jubilejai veltīti svētku pasākumi.

Līdz 4.jūnijam Daugavpils jubilejas svinības ievadīs Svētku dienas pilsētas mikrorajonos. 4.jūnijā no plkst.22 līdz 1 Daugavpils cietoksnī norisināsies «Mākslas nakts» pasākums, kura dalībnieki varēs doties naksnīgā pastaigā pa Daugavpils cietokšņa vaļņiem ar lukturīti, spoguļoties greizajos spoguļos, apmeklēt Melno mākslas istabu, Marka Rotko mākslas centru par īpašām cenām, kā arī iesaistīties citās aktivitātēs.

Viesu dienā, 5.jūnijā, plkst.14 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta Jehuda Pena izstāde, bet plkst.18 Kultūras pilī notiks apbalvojuma «Goda daugavpilietis» pasniegšana un Intara Busuļa koncerts. Turpinājumā plkst.20 Vienības laukumā izskanēs leģendāro rokgrupu «Elpa» un «Pērkons» koncerti.

Daugavpils dienā, 6.jūnijā, pilsētas svētku pasākumi dažādās pilsētas vietās, tai skaitā uz piecām skatuvēm, kur uzstāsies visdažādākie radošie kolektīvi un mākslinieki un notiks dažādas sportiskās un citas aktivitātes, sāksies jau no plkst.10. Pie tirdzniecības centra «Solo» darbosies «Speedway Grand Prix of Latvia» «Pit stop» zona: auto-moto tehnikas prezentācija, pie Daugavpils teātra norisināsies Latvijas svarcēlāju čempionāts klasiskajā svarcelšanā guļus, Rīgas ielā pretī Sv.Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcai darbosies «Izglītības un amatnieku pilsētiņa». Dubrovina parkā visas dienas garumā darbosies Svētku tirgus, āra kafejnīcas un piepūšamās atrakcijas bērniem, bet plkst.19 interesentiem būs iespēja vērot Avio šovu virs Daugavas.

Plkst.13 Rīgas ielā sāksies svētku gājiens un «Mazuļu parāde», kas noslēgsies Vienības laukumā ar svinīgo pilsētas svētku atklāšanas ceremoniju, kam sekos profesionālā pūtēju orķestra «Rīga», Baltkrievijas Vitebskas amatieru horeogrāfiskā ansambļa «Zorjka», Intara Busuļa, Abonementa orķestra un Katrīnas Paulas Dīringas uzstāšanās. Plkst.21 Vienības laukumu pieskandinās estrādes mākslinieki no Krievijas - Leonīds Agutins un Anželika Varum. Pēc koncerta paredzēta svētku uguņošana.

Latgales dienā, 7.jūnijā, no plkst.10 Daugavpils BJSS sporta zālē norisināsies starptautiskais karatē čempionāts «Daugavpils Fortress», dažādas sportiskās aktivitātes norisināsies arī Vienības laukumā. Plkst.13.30 pie Daugavpils ledus halles sāksies Līgavu parāde, kas noslēgsies Vienības laukumā.

Daugavpils 740 gadu jubilejai veltītie pilsētas svētki noslēgsies plkst.17 Stropu estrādē ar Latgales Dziesmu svētkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu