Programmā «Tete-a-Tete» rudenī paredzēti daudzveidīgi laikmetīgās kultūras notikumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/londonsinfonietta

Rudenī, no 11. septembra līdz 30. oktobrim, ikgadējās Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas «Tete-a-Tete» laikā Rīgā un Jūrmalā notiks daudzveidīga Eiropas mēroga laikmetīgās kultūras un mākslas notikumu sērija, informē Borisa un Ināras Teterevu fondā.

Programmā paredzētas vairākas teātra pirmizrādes, tostarp Alvja Hermaņa «Brodskis/Barišņikovs» izrādes Jaunajā Rīgas teātrī un Raiņa «Uguns un nakts» pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī. Noritēs laikmetīgās mākslas notikumu sērija - Latvijas laikmetīgās mākslas izstāde, pilsētvides objektu atklāšana programmā «Māksla publiskajā telpā» un citi notikumi. Laikmetīgā mūzika būs dzirdama «Grammy» laureātu koncertā Latvijā par godu Arvo Perta jubilejai un «London Sinfonietta» vienīgajā koncertā Latvijā. Rīgā būs iespēja baudīt arī autentisku kimono performanci, kura notiks reizē ar kinofilmas uzņemšanu.

Mākslas programmas «Tete-a-Tete» laikā norisināsies arī divas starptautiskas konferences. Mākslas muzejā «Rīgas Birža» notiks mākslai publiskajā telpā veltīta konference, savukārt Rundāles pilī - restaurācijai veltīta konference. Tāpat interesenti varēs apmeklēt jau ierastās «Tete-a-Tete» sarunas vai klausīties tās ierakstos, kas tiks nodoti Latvijas Nacionālajā digitālajā bibliotēkā. Sarunu programma tiks publiskota septembrī.

Mākslas programma «Tete-a-Tete» ir veidota, lai sabiedrībā audzētu kultūras un mākslas patēriņu. Programmā akcentēti notikumi, kuru realizācija bez fonda līdzdalības Latvijā būtu sarežģīta vai pat neiespējama, savukārt atsevišķu pasākumu tiešraides padarīs tos pieejamus maksimāli plašam cilvēku lokam. Šī pieeja ieskicēs arī mecenātu uzstādījumus attiecībā uz satura veidošanu topošajā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu