20 vietas Latvijā, kuras noteikti jāapciemo

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Skaistas un neaizmirstamas brīvdienas ģimenes un draugu lokā sakoptā un latviskā vidē, kur iespējams ne tikai baudīt, garšot, smaržot, skatīties, bet arī iemācīties senus un noderīgus amatus, gudrības un prasmes! Tas tiešām ir iespējams tepat Latvijā. Apceļo Latviju un nebeidz priecāties par čakliem, neatlaidīgiem un prasmīgiem cilvēkiem, kuri gatavi ar savām zināšanām un gudrībām dalīties. Iespējams, ka ne tu, ne tava ģimene nezina, kā top īsts ķimeņu siers vai kurzemnieku slavenie sklandurauši, kā gatavo gardu zivju zupu vai bukstiņbiezputru, kā top māla pods vai koka muca. Bet to visu var apgūt, ceļojot pa Latviju.

 
Foto: publicitātes

Kaņepju sēta, Latgales alus un kukņa

Ludzas amatnieku centrs

Foto: publicitātes

Latviešu virtuve: pelēkie zirņi ar škvarkām, asuškas krējuma mērcē, Latgales barankas un šmakovka. Īpašais ēdiens - vucena (jēra) pauti un kāpostu zupa ar jēra gaļu.

Kaņepju sēta «Adzelvieši»

Foto: publicitātes

Latviešu virtuve: rupjais un smalkais kaņepju aizdars, kaņepju maizītes, saspiestas un grauzdētas kaņepju kripatiņas, kaņepju eļļa.

Kolnasāta

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Spēlmaņu krogs, Donas maize un Mikjāņi

Spēlmaņu krogs

Foto: publicitātes

Latviešu virtuve: skābmaize, ķiļķēni, žāvētas ribiņas.

Īpašais ēdiens: pašcepti sklandrauši.

Donas

Foto: publicitātes

Latviešu virtuve: grūbu biezputra, šķovēti kāposti, lauku kotletes, 21 siera šķirne, piens, medus, zāļu tējas, lauku maize.

Īpašais ēdiens: donu saldskābā maize.

Mikjāņu sēta

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Skrīveru mājas saldējums, zupa no sešām zivju sugām

Skrīveru mājas saldējums

Foto: publicitātes

Īpašais ēdiens: mārrutku saldējums ar siļķi.

Ķoņu dzirnavas

Foto: publicitātes

Latviešu virtuve: marinētas reņģes ar dārzeņiem, bukstiņputra, kartupeļu biezenis vidzemnieku gaumē (ar saceptiem sīpoliem), pankūciņas ar ievārījumiem no Latvijas ogām un medus, pašcepta maize.

Īpašais ēdiens: ūdenskliņģeri un saimnieka zupa no sešām zivju sugām.

Dieniņas

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Kāzas pēc senlatviešu tradīcijām, Hereford govis

Lantus

Foto: publicitātes

Ezersēta

Foto: publicitātes

Vējavas

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Kolka, Daugavas loki, kazas

Ūši

Foto: publicitātes

Klajumi

Foto: publicitātes

Mājas jumta stāvā ir guļamzona, savukārt pirmajā stāvā ir virtuve ar keramikas virtuves piederumiem.

Naktsmītnes Klajumi viesiem uz vietas ir pieejams dīķis, kā arī piknika vieta ar koka galdu un sēdvietām, kas atrodas zem ozola. Bērniem ir pieejamas šūpoles.

Naktsmītne atrodas 2 kilometru attālumā no Kaplavas un 5 kilometru attālumā no Latvijas - Baltkrievijas robežas. Krāslavas pilsēta ir 10 kilometru attālumā.

Līcīši

Foto: publicitātes

Juri

Foto: publicitātes
 
Foto: publicitātes

Liela muiža, Vaidelotas un Vienkoči

Dzirnupes

Foto: publicitātes

Teritorijā atrodas dīķis un upīte, kas piemēroti peldēm, makšķerēšanai vai romantiskam izbraucienam ar laivu, lapene, smēdes namiņš, kur saimnieks iemācīs izkalt naglu, volejbola laukums, šūpoles, mazdārziņš ar vietējiem lauku labumiem un ziedošas pļavas.

Aplūkojami arī dzīvnieciņi, kurus ļauts apskatīt, pabarot un pat samīļot.

Liela muiža

Foto: publicitātes

Viesi var vērot mucas izgatavošanas procesu no sākuma līdz gatavam produktam, kā arī paši piedalīties mucu izgatavošanā.

Vaidelotas

Foto: publicitātes

Latviešu virtuve: zupas, graudu putras, saldie ēdieni, pīrādziņi, plātsmaizes un lauku tortes.

Īpašais ēdiens: virteņi no rupja maluma pilngraudu miltiem ar biezpienu un speķi.

Vienkoču parks

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu