Līgo svinības Rīgā apmeklējuši vairāki desmiti tūkstoši līgotāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Līgo svinības Rīgā, 11.novembra krastmalā un Dzegužkalnā, neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem, šogad apmeklēja vairāki desmiti tūkstoši rīdzinieku un pilsētas viesu, piedaloties vērienīgajā lieluzvedumā «Līgosim krastmalā! Ielūdz Raimonds Pauls» un zaļumballē, liecina policijas un organizatoru veiktās aplēses.

Jau rakstīts, ka pasākumā krastmalā apmeklētājiem par prieku maestro Raimonds Pauls kopā ar režisori Svetlanu Rudzīti bija radījuši krāšņu lieluzvedumu ar Latvijas labāko koru priekšnesumu, veltījumu humoristam Edgaram Liepiņam, ar komponista jauno dziesmu programmu «Šodien vai nekad», kā arī Paula radīto teātra dziesmu popūriju. Līdz pat rītausmai 11.novembra krastmalā līgotāji varēja dejot arī vienā no lielākajām Līgo nakts zaļumballēm.

Tradicionālo Jāņu svinības tāpat kā citus gadus noritēja arī Rīgas augstākajā kalnā - Dzegužkalnā, kur līgotāji kopā ar Jāņa māti un Jāņa tēvu iepazina latviešu tautas tradīcijas ar vainagu pīšanu, uguns pūdeles iedegšanas rituālu, līgošanu, dziesmām, dančiem un rotaļām.

Līgo svētku pasākums 11.novembra krastmalā notika jau sesto gadu.

Pērn Rīgā Līgo svētkus svinējuši vairāk nekā 80 000 rīdzinieku un pilsētas viesu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu