Mākslas festivāla «Cēsis» uzmanības centrā šogad Ziemeļvalstis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Cēsīs no 3. jūlija līdz 9. augustam norisināsies mākslas festivāls «Cēsis 2015», kura uzmanības centrā būs Ziemeļvalstis, to identitātes meklējumi un atklājumi mākslā, mūzikā, kino un arhitektūrā.

Kā informē festivāla rīkotāju pārstāve Astrīda Rogule, festivāla programmā būs iekļautas vairāk nekā 20 kultūras norises - četras teātra izrādes, Ziemeļvalstu kino klasikas un avangarda programmas, klasiskās un laikmetīgās mūzikas koncerti, starptautiska vizuālās mākslas izstāde «Tālas noskaņas zilā vakarā» un Ziemeļvalstu arhitektūras un dizaina ekspozīcija.

Festivālā gaidāms arī īpašs skaņas un gaismas notikums - Gustava Mālera «Trešās simfonijas» atskaņojums Cēsu pils parkā 17.jūlijā.

Detalizētāka informācija par festivālu tiks sniegta preses konferencē, kas notiks 30. jūnijā plkst.11 fonda «Mākslai vajag telpu» «Vasaras mājā» Rīgā, Kalnciema ielā 36/38.

Preses konferencē piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), «SEB bankas» prezidente Ieva Tetere, LMT prezidents Juris Binde, mecenāts un SIA «Alfor» valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns, festivāla vizuālās mākslas programmas vadītāja Daiga Rudzāte, mūzikas programmas vadītāji Indra Lūkina un Artūrs Maskats, režisors un avangarda kino programmas «Ziemeļi» veidotājs Jānis Putniņš, kuratore Inga Šteimane, režisors Dāvis Sīmanis, diriģents Andris Poga un festivāla direktors Juris Žagars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu