Foto: VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku gājiens

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Skanot dziesmām dažādu tautu valodās, sācies VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku gājiens, novēroja aģentūra LETA. Katras valsts pārstāvji uzgavilē skatītājiem savā valodā un dzied savas dziesmas.

Vairāki simti skatītāju vēro svētku gājienu tā sākuma vietā - Pils laukumā, kā arī Doma laukumā, Kaļķu ielā un pie Brīvības pieminekļa. Visvairāk cilvēku gājiena dalībniekus sagaida pie Brīvības pieminekļa. Skatītāju rindās redzami gan latvieši, gan ārzemnieki. Gājienu dokumentē arī ārvalstu mediji.

Gājiena ievadā kā pirmais tiek nests Latvijas karogs. Aiz tā seko Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku karogs, kā arī visu dalībvalstu un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē karogi. Aiz karogiem seko Latvijas un citu valstu oficiālie pārstāvji - ministri, vēstnieki, organizatori un virsdiriģenti.

Gājiena priekšgalā iet ārvalstu kolektīvi.

Maršruta garumā no Pils laukuma uz Brīvības pieminekli ir izvietoti vārti, stendi, uz kuru šķautnēm attēlots dalībvalsts karogs un sveiciens attiecīgajā valodā. Uz šķautnes, kura ir vērsta pret skatītājiem, ir izvietotas «birkas» - atslēgas vārdi par Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkiem un noriesēm svētku ietvaros. Pie katra no dalībvalstu vārtiem ir izvietota tribīne, no kuras korus sveic moderators, latviešu, angļu un konkrētās valodās, kā arī tiek atskaņots katrai dalībvalstij raksturīgs muzikālais pavadījums.

Gājiens noslēgsies Brīvības pieminekļa laukumā, pie kura ir izvietotas tribīnes, un kopkoris vienosies dziesmā «Saule, Pērkons, Daugava» virsdiriģenta Romāna Vanaga vadībā. Pie klavierēm ir dziesmas autors Mārtiņš Brauns.

Kā ziņots, vakar tika atklāti VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētki, kuri ilgs līdz 28. jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu