Notiks Jelgavas novada svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdien, 5.jūlijā, Elejas muižas parkā piekto gadu pēc kārtas notiks Jelgavas novada svētki, kas tradicionāli tiek svinēti jūlija pirmajā nedēļā.

Viņa skaidroja, ka saistībā ar svētkiem atsevišķi notikumi būs jau 30.jūnijā ar Jelgavas novada Uzņēmēju gada balvas pasniegšanu, bet ar jaundzimušo sveikšanas pasākumiem pagastos svētku brīži būs laikā no 1. līdz 3.jūlijam. Bet 5.jūlijs būšot centrālā pasākuma diena, kad Elejas muižas parkā sanāks gan novada deju kolektīvi, gan kori un orķestri, sabrauks retro automašīnas un ikviens ir aicināts apmeklēt pasākumus atpūtai un kopdziedāšanai.

Pirmo reizi Jelgavas novada svētku vēsturē tiek organizēts arī svētku gājiens, kas pulcēs dalībniekus iepretim Elejas pirmsskolas izglītības iestādei «Kamenīte» un startēs plkst.11, lai, soļojot pa Parka ielu līdz pat estrādei, veidotu vienojošu sajūtu visiem pagastiem un to pārstāvētajiem kolektīviem, skaidroja Kaņepone.

«Tūlīt pēc svētku atklāšanas Elejas muižas estrādē teritorijā ap restaurējamo Tējas namiņu varēs vērot vēsturiskās dejas, iemācīties kādu deju soli, konkursa ietvaros laimēt muižas gardumus, bet laukumā aiz Elejas muižas drupām noritēs pagastu «lielīšanās» ar dejām, katra pagasta īpaši gatavotu kultūras programmu, ar konkrētā pagasta pārstāvētiem uzņēmējiem, amatniekiem vai mājražotājiem, kur katrs cildinās savu vietu, preci un mantu,» aprakstīja pašvaldības pārstāve.

Līdz plkst.17 būs iespējams iesaistīties degustācijās un pavērot to cildeno, vērtīgo un īpašo, ar ko nesalīdzināms un nozīmīgs katrs pagasts ir Jelgavas novadam, pauda Kaņepone.

Viņa informēja, ka dienas gaitā Elejas muižas parks nodarbinās arī bērnus un jauniešus, gan iesaistot radošās aktivitātēs, gan izzinošās «Europe Direct» informācijas centra viktorīnās, savukārt pēcpusdienā dažādi pasaku varoņi «ampelēsies» ar bērniem stafetēs, pārbaudījumos un sportiskās nodarbēs.

Lielāko dienas daļu parkā būšot apskatāmi retro automobiļi, un ikvienam būs iespēja tādā fotografēties.

Vakara daļu parkā pieskandinās gan pūtēju orķestri no Latvijas un Lietuvas, gan novada kori un deju kolektīvi iedvesmojošā koncertā «Zaļumballe Elejā», bet īstā zaļumballe būšot līdz pat plkst.2 naktī, informēja Kaņepone.

Novada svētku nedēļā pašvaldība organizē arī vairākus būtiskus jau tradicionālos pasākumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu