Skolu jaunatnes dziesmu svētku gājiena norise izmaksās € 14 665

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Lācis

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiena «Ābēcēdē...ūvēzēžē» norise 12.jūlijā izmaksās 14 665 eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Gājienam, kurā piedalīsies vairāk nekā 30 000 dalībnieku, svētku organizatori algos scenogrāfu, gājiena mākslinieku, tehniskos darbiniekus skatuvju noformēšanai dažādās gājiena vietās, kā arī palīgu gājiena dalībnieku transporta plūsmas koordinēšanai un gājiena vizuālā noformējuma organizēšanai.

Svētku gājienam nepieciešams gājiena programmas vadītājs, kā arī mākslinieciskais personāls, piemēram, aktieri, kuri gājienu komentē. Algoti tiks arī režisora tehniskie palīgi un asistents darbam ar televīziju. Tāpat nauda jāatvēl arī gājiena ziedu noformējumam, skatuvju un podestu izrotāšanai ar ziedu vītnēm un pušķiem.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājienā tiks izmantota svētku vienotā ideja «Burt(u)burvība» - alfabēts kā caurviju savīšanās, kad visi sapulcējas Rīgā, pašā Latvijas sirdī. Gājiena scenogrāfiskajā risinājumā tiks izmantoti burtu silueti. Katra novada nosaukumā izcelti sākumburti, akcentējot alfabētisko nozīmi ne tikai strukturāli, bet arī mākslinieciski.

Gājiena maršruts būs divās plūsmās. Latgales, Vidzemes un Rīgas kolektīvi uz Dailes teātri dosies no Vaļņu ielas, bet Kurzemes, Zemgales, Pierīgas un arī Rīgas kolektīvi - no Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam. Svētku programmu veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, kā arī mūsdienu deju kolektīvu sniegums. Tajos paredzētas arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu