Jaunrade* - «Dziedi un dejo» kopā ar TVNET!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ko TVNET nozīmē vārds «Jaunrade»? Jaunrades process ir viens no retajiem brīžiem, kad mēs ļaujam sev vienkārši būt, aizmirstot visu pārējo pasaulē, laižot caur sevi dzīvi un visu, ko tā ietver, - domas, emocijas, situācijas. Mēs, cilvēki, esam kanāls, caur kuru materializējas nemateriālais. Jo tas ir tas, kas mūsu eksistencei piešķir jēgu, baro, silda un dzen uz priekšu. Bez jaunrades nebūtu attīstības – ne personīgās, ne kolektīvās.

TVNET izpratnē jaunrade ir visas dzīvības pamatā. Tikai radot mēs ejam uz priekšu - katrs atsevišķi un visi kopā. Jo mēs taču labi zinām, ka «ikvienam roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu iet». Tieši tāpēc mēs esam kopā – reizi četros gados un katru dienu arī mazliet, kaut drusciņ. Stāstām, rādām, piedalāmies un jūtam līdzi. Jaunrade ir mūsu ikdiena.

Jaunrade un tās materializācija ļauj mums iemirdzēties tikai sev raksturīgajā spožumā, veidojot lielo veselumu. Kā debesjums – tas nebūtu tik saistošs un iedvesmojošs, ja visas zvaigznes un debesu ķermeņi tajā būtu vienādi. Tā ir kā dzīpari un raksti Lielvārdes jostā, kas veido mūsu stāstu, tur kopā un sargā.

Caur deju un dziesmu un tradīciju mēs apzināmies savas saknes, savu pagātni un kultūru. Mēs ņemam citu cilvēku jaunradi un transformējam to jaunā līmenī, pievienojot tai daļiņu no sevis. Mēs radām vēsturi, kura pēcāk audzinās nākamās paaudzes. Mēs veidojam un rādām ceļu, pa kuru mums visiem kopā doties tālāk – pretī nezināmajam, pretī dievišķajam.

Mēs, TVNET, esam sev uzdevuši mērķi - izdzīvot jaunradi un šogad vēl spilgtāk tās tapšanas procesu un rezultātu šajos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Mēs pacietīgi un uzmanīgi sekojam līdzi visiem notikumiem svētku organizēšanas un svētku gatavošanās procesā, kā arī svētku izpildījumam, un turpināsim to darīt arī svētku atskaņās. Tāpēc TVNET aicina visus dalībniekus - dziedātājus, dejotājus, skolotājus, vecākus, draugus, radus, skatītājus - dalīties ar fotogrāfijām, kā mēs kopā gatavojamies šiem Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Padalieties ar sabiedrību ar savu jaunrades procesu (foto no mēģinājumiem, tērpu laikošanām, tērpu šūšanām, koru mēģinājumiem, skatēm, par nogurušām kājām, somu krāmēšanu, vainadziņu pīšanu, jostu siešanu), un mēs padalīsimies šajā piedzīvojumā ar visu Latviju.

Iesūti savu materiālu uz notikumi@tvnet.lv ar norādi «Dziedi un dejo».

Jaunrade* – cilvēka darbība, kas rada kvalitatīvi jaunas (materiālās un garīgās) vērtības. (Latviešu valodas vārdnīca, Avots, 1987. gads, Rīgā)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu