Kuldīgā notiks Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls «Vadātājs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Kuldīgas mākslinieku rezidencē 10. jūlijā notiks Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls «Vadātājs», pavēstīja projekta pārstāve Una Meiberga. Programma Kuldīgā ietvers mūzikas koncertus, etīžu teātri, laikmetīgās dejas performanci un īsfilmu programmu.

Kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta laikmetīgā dejā veidota velo izrāde «ABI». Horeogrāfes Lilijas Liporas veidotajā iestudējumā piedalīsies triālists Jānis Lācis un dejotāja Eva Vancāne. Kuldīgā uzstāsies arī Latvijā vienīgais etīžu teātris «Nerten», kura radītāji ir literāts un žurnālists Toms Treibergs un mākslinieks Svens Kuzmins.

Koncertā viesosies grupa «Marko Spēlē Flautu», kurā muzicē kuldīdznieki Rūta Ķerglave (ģitāra, vokāls) un Raitis Neitāls (bass), kā arī ansamblis «Manta», kas pavisam nesen vinila plates formātā laidis klajā savu debijas albumu «Manta».

Visu vakaru tiks demonstrēta Latvijas jauno režisoru īsfilmu programma (režisori: Jānis Ābele, Alise Zariņa, Liene Linde, Una Rozenbauma, Marta Herca, Jurijs Skorobogatovs, Valērijs Oļehno, Madara Didrihsone, Dāvis Kaņepe), kā arī Latvijas mūzikas video izlase «Videoritmi».

Ceļojošais festivāls «Vadātājs» ir radošo nozaru kopprojekts – izbraukuma pasākums, kurā vienojas dažādi mākslas un kultūras veidi. Katrā norises vietā «Vadātājs» piedāvā īpaši veidotu programmu, iesaistot arī vietējos māksliniekus un kultūras aktīvistus. Festivāla ideja ir decentralizēt norises Latvijas kultūras kartē, aktualizējot vai atklājot jaunas pasākumu vietas, sadarbības iespējas, kā arī iepazīstinot māksliniekus un publiku.

Iniciatīvas autori ir Kalnciema kvartāla komanda, mūzikas producenti biedrība «Hi» un ansamblis «Manta» sadarbībā ar virkni Latvijas kultūras un mākslas profesionāļu.

Pirmā festivāla pietura bija 15. maijā Zaķumuižā, tam sekoja viesošanās Mākslas telpā «Mala» Cēsīs 23. maijā. Šogad kopumā paredzēti peici pasākumi dažādās Latvijas vietās, vēl 26. septembrī gaidāms pasākums «Filcītī» Limbažos un 3.oktobrī «Ideju mājā» Aizputē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu