Meklēs jaunu Rakstniecības un mūzikas muzeja direktoru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursu uz Rakstniecības un mūzikas muzeja direktora amata vietu, informēja KM. Iepriekšējā muzeja direktore Ilze Knoka šī gada martā tika atbrīvota no amata neapmierinoša darba dēļ. Dienesta pārbaudē Knokas darbā bija konstatēti vairāki administratīvi un saimnieciski pārkāpumi. Knoka pauda nostāju, ka pret viņu izteiktie pārmetumi ir nepamatoti.

Prasības pretendentiem ir augstākā akadēmiskā vai profesionālā izglītība, izņemot pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību, vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā amatā, augstākā līmeņa latviešu valodas un vismaz divu svešvalodu, tai skaitā angļu valodas, zināšanas.

Kandidātam tiek prasītas labas zināšanas un izpratne par muzeju darbību un muzeju funkcijām, ļoti labas sadarbības un komunikācijas prasmes, kā arī labas darba organizācijas un vadības prasmes.

Konkursa pretendentiem pieteikumi līdz 2015. gada 20. jūlijam jānosūta pa pastu vai jāiesniedz personīgi slēgtā aploksnē KM Dokumentu pārvaldības nodaļā, Kr.Valdemāra ielā 11A. Pieteikumu iespējams nosūtīt arī elektroniski uz e-pastu «pasts@km.gov.lv» ar norādi «Pieteikums konkursam uz Rakstniecības un mūzikas muzeja direktora amatu». Pretendentam jāiesniedz pieteikuma anketa, kura pieejama KM mājaslapā sadaļā «Vakances», parakstīts dzīves gājuma apraksts, kuru vēlams sagatavot atbilstoši «Europass CV» standarta formai, kā arī augstāko izglītību apliecinošu dokumentu kopijas. Konkursa dalībniekam jāiesniedz arī paša izstrādāts Rakstniecības un mūzikas muzeja darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi. Šī teksta apjoms var būt līdz desmit A4 formāta lapām. Pretendents var iesniegt arī citus dokumentus, kurus uzskata par nepieciešamiem.

Rakstniecības un mūzikas muzeja direktoru ieceļ amatā un atbrīvo no amata kultūras ministrs, izvērtējot Latvijas Muzeju padomes sniegtos priekšlikumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu