Dziesmu un deju svētkos gaidāms arī ārvalstu vieskolektīvu koncerts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 9.jūlijā, plkst.17 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ārvalstu vieskolektīvu koncerts «Manā sirdī», informēja ārvalstu vieskolektīvu koordinatore Santa Vancāne. Koncertā piedalīsies kolektīvi no Austrijas, Ķīnas, Gruzijas, Igaunijas, Vācijas un Dānijas. Koncertā skanēs gan vieskolektīvu pārstāvēto valstu tautas mūzika, gan pasaulē pazīstamu grupu un komponistu skaņdarbi.

Koncertā varēs dzirdēt Gruzijas zēnu folkloras kori «Alilo», Vīnes jauniešu kori, Heinriha Heines ģimnāzijas kori, Bronshojas baznīcas meiteņu kori, Ķīnas tautas orķestri, kā arī vokālo duetu «Milaški». Skatītājiem būs iespēja baudīt arī skatuves un estrādes deju studijas «Extemp» audzēkņu priekšnesumus. Koncerta noslēgumā gaidāms īpašs pārsteigums no vieskolektīvus uzņemošajiem Latvijas koriem - Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas jauktā kora un bērnu un jauniešu centra «Rīgas Skolēnu pils» meiteņu kora «Tonika», kuri izpildīs vairākas dziesmas no XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta «Manā dziesmā tu..» repertuāra.

Ārvalstu kolektīvi sniegs arī brīvdabas koncertus Vērmanes dārzā, Botāniskajā dārzā, atpūtas parkā «Lido», Spīķeru, kā arī Kalnciema kvartālā un cituviet Rīgā, iepazīstinot ar savas valsts dziesmas un dejas tradīcijām.

Koncertu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, ieeja tajā ikvienam interesentam būs bez maksas.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies Rīgā no 6.jūlija līdz 12.jūlijam, un tajos piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 37 890 bērni un jaunieši. Svētku programmu veidos koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, kā arī mūsdienu deju kolektīvu sniegums. Tajos paredzētas arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu