Latvijas saldākajā pilsētā ar vērienu atkal svinēs Saldumu svētkus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saldū, pilsētā, kuru dēvē par «medus pilienu Kurzemē», pašā vasaras viducī norisināsies Saldumu svētki, kuru laikā notiks arī gaisa balonu sporta sacensības. Iedzīvotāji un viesi jau piektdien, 3. jūlijā, varēs noskaņoties svētkiem un priecāties par skaisto balonu skatu virs Saldus. Balonu pacelšanās labvēlīgos laika apstākļos plānota plkst. 20.

Arī sestdienā, 4. jūlijā, balonu ekipāžas turpinās sacensības, kurās notiks divi lidojumi – plkst. 5.30 no rīta un plkst. 20.00 vakarā. Dienas gaitā, savukārt, Saldumu svētku apmeklētāji Kalnsētas parkā varēs ļauties vēderpriekiem un baudīt visdažādākos našķus, piedalīties Pūksprunguļu mešanas čempionātā, noskaidrot, kurš ir svētku veiklākais konfekšu «Gotiņa» tinējs, izmēģināt savas prasmes kādā no radošajām darbnīcām, kā arī baudīt plašu kultūras programmu gan ar Laura Reinika un MC orķestra uzstāšanos, gan ar vokālās grupas «Karameles» un folkloras kopas «Medainis» piedalīšanos. Tāpat pasākuma apmeklētāji varēs noskaņoties gaidāmajiem XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem brīnišķīgā ieskaņas koncertā «Sadziedam un sadancojam Saldū».

Savukārt svētku noslēgumā, 4. jūlija vakarā, ikviens aicināts uz brīnišķīgu pasākumu – balonu spīdēšanu. Pasākums notiks Cieceres Internātpamatskolas sporta laukumā (Kalnsētas iela 13), un tā sākums ir plkst. 23.00. Pasākuma norises laikā būs iespējams priecāties par brīnišķīgi izgaismotajiem baloniem, fotografēties pie tiem, aprunāties ar ekipāžām un uzzināt visu interesējošo par skaisto balonu sportu. Pasākumu kuplinās muzikāli akcenti.

Jāuzsver, ka balonu pacelšanās vietas gan 3., gan 4. jūlijā būs atkarīgas no vēja virziena, un pilnīgi precīzi būs zināmas dažas stundas pirms lidojumiem, tomēr pasākuma organizatori jau iepriekš ir vienojušies par četrām pacelšanās vietām, kuras atrodas dažādās pilsētas pusēs un kuras pasākuma norises laikā būs pilotu rīcībā.

Informācija par precīzām balonu pacelšanās vietām tiks izziņota stundu pirms lidojuma un būs atrodama Saldus novada pašvaldības mājas lapā, sociālajos tīklos, kā arī tiks izvietota pie pašvaldības administratīvās ēkas, Striķu ielā 3. Jāatgādina, ka gaisa balonu sacensības norisināsies tikai sacensībām piemērotos laika apstākļos. Tāpat Saldus novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt pretimnākošiem un atsaucīgiem, ļaujot gaisa balonu pilotiem nosēsties savos īpašumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu