Ceļvedis: džezs, pilsētsvētki, sarunas un māksla Cēsīs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šajā karstajā nedēļas nogalē Cēsis būs viens no Latvijas karstākajaiem punktiem, vienlaikus norisinoties un apmeklētājiem sniedzot unikālu iespēju apmeklēt divus festivālus vienlaikus - Latvijā pirmo sarunu festivālu «Lampa» un Cēsu Mākslas festivālu. Rīgā pilnās burās ies džeza festivāls «Rīgas ritmi», savukārt daudzviet Latvijā notiks pilsētsvētki. Arī kinoteātros nonāks ilgi gaidītā animācijas filma par dzeltenajiem mošķīšiem minioniem. Ielūkojies brīvdienu ceļvedī!

Nedēļas nogales «karstākais» punkts – Cēsis

Šajā nedēļas nogalē Cēsīs norisināsies Latvijā pirmais sarunu festivāls «LAMPA» un Cēsu Mākslas festivāla atklāšana

Jau piektdien, 3. jūlijā, plkst. 12, Cēsu Pils parkā sāksies festivāls «LAMPA», kura norise turpināsies līdz pat vēlam sestdienas vakaram. Pēc sarunu pildītām dienām, apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt arī Cēsu Mākslas festivāla atklāšanas pasākumus.

Sarunu festivāls «LAMPA» iezīmē jaunu ēru Latvijas festivālu vēsturē - pirmo reizi festivāla pasākumu centrā būs sarunas un diskusijas, kurās iesaistīsies gan esošās un bijušās amatpersonas, gan mākslinieki, gan domātāji un komiķi. Festivālā, kurā kopumā plānoti 60 dažādi notikumi, ieeja būs bez maksas.

Sarunu festivāla «Lampa» pasākumā «Cepiens» par sevi pasmieties komiķiem ļaus politiķi Ingmārs Līdaka, Lolita Čigāne, Roberts Zīle un Sergejs Dolgopolovs
Sarunu festivāla «Lampa» pasākumā «Cepiens» par sevi pasmieties komiķiem ļaus politiķi Ingmārs Līdaka, Lolita Čigāne, Roberts Zīle un Sergejs Dolgopolovs Foto: publicitātes

Savukārt Cēsu Mākslas festivāla uzmanības centrā būs Ziemeļvalstis, to identitātes meklējumi un atklājumi mākslā, mūzikā, kino un arhitektūrā. Festivāla programmā būs iekļautas vairāk nekā 20 kultūras norises, ar kurām detalizētāk var iepazīties mājaslapā «www.cesufestivals.lv».

Festivāls «Rīgas ritmi»

Līdz 5. jūlijam notiks džeza festivāls «Rīgas ritmi», kas šogad svin 15 gadu jubileju. Festivālā paredzētas vairāk nekā 20 uzstāšanās, sešas meistarklases un «Rigas Ritmi Showcase» programma, kuras laikā Latvijas izpildītāji prezentēs sevi ārzemju mūzikas ekspertiem.

Meistarklases notiks Latvijas Radio 1.studijā. Tās pasniegs festivāla mākslinieki Hariss, Rada, Midons, Valle un Emē. Meistarklases ir viens no festivāla «Rīgas ritmi» stūrakmeņiem un tiek organizētas ar mērķi paplašināt jauno mūziķu zināšanas un to turpmāku pielietojumu praksē.

Detalizētāka informācija: rigasritmi.lv

Maestro Raimonds Pauls (no labās) un festivāla mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns piedalās festivālam "Rīgas Ritmi 2015" veltītā preses konferencē restorānā "Kaļķu vārti"
Maestro Raimonds Pauls (no labās) un festivāla mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns piedalās festivālam "Rīgas Ritmi 2015" veltītā preses konferencē restorānā "Kaļķu vārti" Foto: Ieva Lūka/LETA

CITI KONCERTI

«Pagalmsfest»

Foto: publicitātes

Šogad festivālu pārstāvēs 20 pašmāju muzikālās apvienības un kā jau ierasts, arī viesi no Somijas «The Empire Strikes». Līdzīgi kā visus iepriekšējos gadus, arī šogad festivālu plaši pārstāvēs pašmāju mūziķi. Divu dienu laikā būs dzirdamas tādas apvienības kā: «Inokentijs Mārpls», «Starmetis», «OMERTA», «Jūdas Graši», «Marta Migla», «DJ Krankenwagen», «Monro», «Hipstokrātija», «Neon Saturdays», «Edavārdi», «Solite», «Dream For Eternity», «De Temps», «Be Reet» un citas pašmāju grupas.

Šlāgers Saulkrastu estrādē

Ar brīvdabas koncertu un zaļumballi 3. jūlijā Saulkrastu estrādē sāksies «Amigo Dzintara dziesmu» aptaujas vasaras tūre. Koncertā piedalīsies aptaujas otrās sezonas uzvarētāji – grupa «Baltie lāči», kā arī citi spilgtākie un klausītāju iemīļotākie izpildītāji -– grupas «Liepavots», «Galaktika», «Tekila», «Laimas muzykanti», «Dakota», kā arī Aigariņš, Santa Zapacka un māsas Legzdiņas.

Terasē «Zaļa Zāle» Cēsīs uzstāsies Zamilska

Foto: publicitātes

Igauņu nepieradinātā mūzika «Viru Realist»

Piektdien, 3. jūlijā, kultūras bārā «Aristīds» uzstāsies trokšņu mūzikas grupa «Viru Realist» no Igaunijas - viena no pēdējo gadu interesantākajām Igaunijas nepieradinātās mūzikas grupām no Tallinas, kura savā skanējumā apvieno trokšņu un brīvās improvizācijas mūzikas žanru tradīcijas. Gaidāmā koncerta Rīgā programmu papildinās Latvijas mūziķu «Mind Abyss» un Arta Silenieka priekšnesumi.

«Balsis» un «Toronto Children’s Chorus»

«Mazajā ģildē» 4. jūlijā. Rīgā ar koncertu viesosies Toronto labākā bērnu kora «Toronto Children’s Chorus» kamersastāvs, kas šeit uzstāsies kopā ar jauniešu kori «Balsis».

«Aurora»

Krogā «Aptieka» 3. jūlijā un Vecrīgas klubā «Nabaklab» 4. jūlijā uzstāsies pašmāju mūzikas apvienības «Aurora».

Blūza festivāls

3. jūlija vakarā plkst.17 Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta notiks Baltijas blūza festivāls «Baltic Blues». Festivālā uzstāsies Latvijas izpildītāji «Johnny B Beast» un «The Blues Gang», Andress Rūts un «Rockhound» no Igaunijas, «Blues Makers» no Lietuvas, kā arī par Tasmānijas velnu dēvētais blūzroka ģitārists no šīs tālās salas - Robs Tognoni ar grupu.

«Baltic Blues» un Siguldas Blūza svētku organizators Normunds Kalniņš iepriekš atzina, ka šis varētu būt pirmais brīvdabas blūza festivāls Latvijā. Visas dienas garumā notiks arī «Baltic Open Regatta» burātāju aktivitātes.

MĀKSLA

Foto: publicitātes

«Draworgy» lielformāta zīmēšanas turnīru Brasā

4. jūlijā Rīgā, Brasā, Gaujas ielā 4, «kombinātā MĀKSLA» norisināsies pirmās «Draworgy» illustrāciju kaujas. «Draworgy» mērķis ir pulcēt zināmos un meklēt jaunos ielu māksliniekus, gleznotājus, grafiti un grafiķus kopīgā turnīrā un publiskās ārtelpas apgleznošanā un popularizēšanā. Notikumu var apmeklēt jebkurš interesents, tā kulminācija ir lielformāta ilustrāciju sacensības, kas norisināsies laikā no 15:00 līdz 21:00 vakarā.

Mārtiņa Roķa instalācija

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājā no 4. jūlija līdz 19. jūlijam būs skatāma skaņu mākslinieka Mārtiņa Roķa instalācija «Biomimēze VIII». Skaņu mākslinieka Roķa interešu priekšplānā ir cilvēka uztveres robežas un subjektīvā pieredze. Savā radošajā praksē viņš apvieno starpdisciplināras intereses, piemēram, psiho akustiku, elektronisko mūziku, skaņas, ķermeņa un telpas attiecības, kā arī jauno tehnoloģiju un audiovizuālo mediju sintēzi.

KINO

Filmu programma «Art & Response/Ability» Kuldīgā

Foto: publicitātes

Lielais ekrāns: «Minioni» un «Tālu no trokšņainā pūļa»

No piektdienas, 3. jūlija, Latvijas kino sāks rādīt animētu komēdiju visai ģimenei «Minioni».

Anotācija: Minioni uz šīs planētas dzīvo jau miljoniem gadu. Viņus vieno kopīgs mērķis – kalpot varenākajam saimniekam, kāds atrodams zemes virsū. Dinozauri, faraoni, Drakula, Napoleons – visi reiz bijuši minionu saimnieki. Īsu vai pavisam īsu laiku... Palikuši bez saimnieka, trīs minioni– apņēmīgais Kevins, dumpīgais Stjuarts un mazais Bobs dodas pasaulē. Trijotnes piedzīvojumiem pilnais un garais ceļojums aizved viņus no superaukstās Antarktīdas līdz Ņujorkai un noslēdzas Londonā - pie pasaulē pirmās superļaundares Skārletas Nomušītas.

Filmu latviešu valodā ieskaņojuši: Liene Šomase, Māris Grigalis, Baiba Broka, Pēteris Šogolovs, Jānis Kirmuška, Laila Kirmuška, Dainis Porgants, Pēteris Liepiņš, Ģirts Jakovļevs, Jānis Jarāns un Normunds Rutulis.

No 3. jūlija Latvijas kino sāks rādīt arī drāmu «Tālu no trokšņainā pūļa».

Anotācija: Viktorijas laikmeta Anglijā neatkarīgā un stūrgalvīgā Batšeba Everdena ir lepna un skaista sieviete, kura piesaista triju dažādiem sabiedrības slāņiem piederošu vīriešu uzmanību. Pēc Batšebas tikšanās ar aitu fermas īpašnieku Gabriēlu Ouku pārgalvīgo seržantu Frensisu Troju un turīgo vecpuisi Viljamu Boldvudu, viņu dzīves vairs nekad nebūs tādas, kā iepriekš.

Filmas pamatā ir Tomasa Hārdija klasiskais mīlas romāns.

PILSĒTSVĒTKI

Saldū Saldumu svētki

Saldū, pilsētā, kuru dēvē par «medus pilienu Kurzemē», pašā vasaras viducī norisināsies Saldumu svētki, kuru laikā notiks arī gaisa balonu sporta sacensības. Iedzīvotāji un viesi jau piektdien, 3. jūlijā, varēs noskaņoties svētkiem un priecāties par skaisto balonu skatu virs Saldus. Balonu pacelšanās labvēlīgos laika apstākļos plānota plkst. 20.

Kokneses novada svētki

Foto: LETA

Svētku pirmajā dienā tiks turpināta pagājušajā gadā aizsākta tradīcija - jauno novadnieku sumināšana. 3. jūlijā plkst. 18 Kokneses kultūras namā svinīgā sarīkojumā «Man blakus tava sirsniņa» tiks sveikti bērniņi, kuri dzimuši laikā no 2014. gada jūlija līdz 2015. gada jūlijam.

Svētku noskaņa šajā vakarā plkst. 20 turpināsies ar ziedu paklāju veidošanu pie Kokneses pasta nodaļas. Kokneses, Bebru un Iršu pagastu iedzīvotāji ar līdzņemtiem ziediem varēs piepildīt savam pagastam veltītu, ziediem greznotu sirsniņu.

Plkst 21 Blaumaņa pagalmā - vietā, kas glabā seno dienu atmiņas, brīvdabas kino seansā demonstrēs latviešu mākslas filmu «Purva bridējs», bet īpašu svētku atmosfēru radīs spēlmaņu kopa «Skutelnieki», folkloras kopa «Urgas» un kapela «Aizezeres muzikanti».

Talsu svētki

Līdz 5. jūlijam Talsos svinēs Pilsētas svētkus. Šogad Pilsētas svētku moto ir «Sajūti mākslu Talsos!». Svētki sāksies 2. jūlija vakarā plkst.20 ar aicinājumu «Sadzirdi sidsčukstus!» pie Talsu Romas katoļu baznīcas, kur notiks brīvdabas starpkonfesionāls dievkalpojums. Plkst.23 visi aicināti Talsu tautas nama Radošajā sētā uz nakts koncerta «Sirdsčuksti» pirmatskaņojumu.

Ventspilī notiks antīko automobiļu rallijs

Divu dienu garumā, 4. jūlijā un 5. jūlijā Ventspilī un tās apkārtnē norisināsies antīko automobiļu rallijs «Youngtimer Rally Ventspils 2015». Sestdien, 4.jūlijā, Ostas ielas promenādē notiks dalībnieku reģistrācija un klasisko automobiļu izstāde.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET afiša

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu