Populārākie brīvā laika pavadīšanas veidi ir TV skatīšanās un atpūta pie dabas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Populārākie brīvā laika pavadīšanas veidi ir TV skatīšanās un atpūta pie dabas, liecina «DNB Latvijas barometra» veiktā pētījuma dati, informēja «DNB Bankas» pārstāve Teika Lapsa.

Taujāti, ar ko nodarbojas brīvajā laikā, lielākā daļa aptaujāto jeb 76% atbildējuši, ka skatās televizoru, savukārt 66% izvēlas atpūsties pie dabas. Bet puse respondentu jeb 50% brīvajā laikā iet ciemos, tikmēr 42% - strādā dārzā, tikpat bieži aptaujātie arī lasa grāmatas.

Nodibinājuma «Rīga 2014» vadītāja Diāna Čivle uzsvēra, ka «aizdomāšanās vērti ir dati par brīvā laika pavadīšanas paradumiem».

«Virsroku ņem televizora skatīšanās, nevis kādas radošas brīvā laika pavadīšanas nodarbes. Iespējams, minētos datus var korelēt ar skaitļiem par to iedzīvotāju daļu, kuri netērē, nevar atļauties tērēt naudu kultūras pasākumu apmeklējumam,» viņa pauda.

Čivle piebilda, ka tomēr tas neizlīdzina tā saucamo «pasīvo kultūras patērētāju» skaitu, kuri tā vietā, lai «celtos no mīkstajiem klubkrēsliem televizora priekšā un dotos baudīt pietiekami plašo kultūras pasākumu klāstu, kas pieejami bez maksas, paliek pie televizora».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu