Jūras svētki Ventspilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

11. un 12. jūlijā Ventspilī tiks svinēti tradicionālie Jūras svētki, kuru vadmotīvs šogad – «Zelta Zivtiņu meklējot» (zelts – pārticības simbols un lustīgas dzīvošanas krāsa, zivs – īstā Ventspils garša). Svētku vadmotīvs sevi apliecinās populāru mūziķu koncertos, sporta un atpūtas pasākumos, aktīvās nodarbēs lieliem un maziem, ventspilniekiem un pilsētas viesiem.

Sestdiena, 11. jūlijs

Galvenie svētku pasākumi notiks 11. jūlijā no plkst. 11.00 Ostas ielas promenādē (no piemiņas akmens «Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru atdusas vieta ir jūras dzelme» līdz «Hercoga Jēkaba» piestātnei). Dažādu žanru koncertprogrammās visas dienas garumā uzstāsies Liene Šomase un Jānis Moisejs, grupa «Eolika», Žoržs Siksna, «Apvedceļš», Jolanta Gulbe un Deniss Paškevičs, Rassel un Sabīne Berezina, Guntis Veits, Liepājas ģitāristu lielansamblis, Edgars Pujāts, Ūdrītis un Balode, «Elpa», «Manta», bet koncertu vadītāju vidū būs Latvijas Radio 2 ētera personības Gvido Linga un Kaspars Mauriņš. Savukārt Jūras svētku ietekmīgākais personāžs Neptūns šogad sola ierasties seksīgu Zelta Zivtiņu pavadībā.

Svinot svētkus, Zelta Zivtiņu meklējot, apmeklētāji varēs pārbaudīt savu veiksmi tiešā nozīmē: 11. jūlijā visas dienas garumā darbosies Zelta Zivtiņas vēlēšanās iecirknis, kurā savu karstāko vēlēšanos varēs iemest visu vēlēšanos urnā, no kuras svētku noslēgumā viens biļetens tiks izlozēts un apbalvots ar ceļojumu 4 personām uz Zviedriju, bet laimēt varēs arī ventus, nofotografējoties kopā ar Zelta Zivtiņas māksliniecisko objektu un lejupielādējot bildes Visitventspils.com.

11. jūlijā ārpuses Ostas ielas promenādes svētku pasākumi notiks arī Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, pie Galvenās bibliotēkas, pludmales volejbola laukumā, Ventas upes akvatorijā, tirgus laukumā un bērnu parkā «Fantāzija». Bet svētku dienas vakarā pulksten 21 Reņķa dārzā sāksies Jūras svētku balle, kurā par dzīvo deju mūziku gādās Pits Andersons ar grupu, šlāgerapvienība «Kantoris 04» un DJ ANss.

Svētdiena, 12. jūlijs

12. jūlijā svinības turpināsies Mazajos Jūras svētkos ar īpašām programmām bērnu parkos, Piejūras brīvdabas muzejā un H.Dorbes memoriālajā muzejā «Senču putekļi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu