Ar krāšņu koncertu ieskandināti Dziesmu un deju svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ sākušies XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Tos ar svinīgu koncertu «Tikai saknes neatdot...» vienā no senākajiem Rīgas parkiem - Dziesmusvētku parkā Viesturdārzā atklāja dziesmu autors Goran Gora kopā ar bērnu un jauniešu centra «Rīgas Skolēnu pils» kolektīviem «Tonika», «Rīga», «Accolada», «Uguntiņa», «Kokle», skolotājiem un vairākiem mūziķiem. Koncerts pulcēja vairāk nekā 500 cilvēku.

Šī ir īpaša vieta, jo tieši šeit 1873. gadā notika I Vispārējie latviešu dziesmu svētki. Šeit slavenais Rīgas arhitekts Jānis Frīdrihs Baumanis uzbūvēja pirmo Dziesmu svētku estrādi, kas bija paredzēta 1000 dziedātājiem. Atzīmējot Vispārējo latviešu dziesmu svētku simtgadi, parks, kas tautā saukts par Viesturdārzu, ieguva Dziesmu svētku parka vārdu un skulpturālo ansambli ar izcilāko latviešu komponistu profilu ciļņiem. Šī ir vieta, kur tiek godāta tradīcija.

Šī svētku ieskandināšana Viesturdārzā veidota kā stāsts ar rituālu un simbolisku nozīmi, kuru izdziedam dziesmās ar Knuta Skujenieka vārdiem, paužam dziesmās un dejās, kas stipri iesakņojušās Dziesmu svētku tradīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu