Kuldīgā būs «Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru»

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Aktiera piemineklim Kuldīgā izvēlēts piedāvājums «Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru», tādējādi atkārtoti izsludinātais konkurss šoreiz noslēdzies ar pozitīvu iznākumu, informē Kuldīgas novada domē.

Paredzams, ka piemineklis taps līdz šā gada beigām. Kur tas atradīsies, vēl nav izlemts. Izvēloties vietu, tikšot ņemts vērā tas, ko Ēvalda Valtera dēls Raits Valters stāstīja par savu tēvu – viņam ļoti patikusi daba, mīlējis atrasties pie Ventas, raudzīties uz Ventas rumbu. Līdz ar to viena no iespējamajām vietām varētu būt Pils iela, iespējams, Rumbas kiosks vai kāda cita vieta, kur viņš varētu vērot Ventu, Ventas rumbu vai Alekšupīti. Vietu piemineklim izvēlēsies kopā ar darba autoru, norāda dome.

Domē izveidotajai komisijai šoreiz bija jāizvērtē pieci piedāvājumi. Komisijas vairākums atbalstīja iedzīvotāju pausto viedokli un izvēlējās piedāvājumu «Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru». Iedzīvotāju aptaujā kopumā saņemts vairāk nekā 2000 balsu. Par piedāvājumu «Tējas tase kopā ar Ēvaldu Valteru» tika nodota 1301 balsi. Atbilstoši konkursa nolikumam darbi tika vērtēti, nezinot autoru vārdus – tos atklās atsevišķā pasākumā piektdien, 10.jūlijā, plkst.10.

Žūrijas komisijas darbu vadīja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

«Konkursa žūrijas viedoklis sakrīt ar sabiedrības viedokli – žūrija kā vislabāko novērtēja piedāvājumu, kur Ēvalds Valters sēž pie galdiņa un dzer tēju, bet 2. vietā žūrija ierindoja piedāvājumu «Skatuve«. Cilvēki ir nobalsojuši par klasisku Ēvalda Valtera atainojumu,» stāsta pašvaldības vadītāja.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa («Vienotība») savu deputāta kvotu 20 000 eiro apmērā atvēlējusi pieminekļa izveidei. Konkurss tika izsludināts atkārtoti.

Konkursa žūrijas komisijā darbojās Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Bērziņa, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents, mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis, 12.Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa, Kuldīgas novada pašvaldības izpilddirektore Ilze Dambīte–Damberga, Kuldīgas novada pašvaldības Būvniecības nodaļas vadītāja Jana Jākobsone un Kuldīgas aktīvās atpūtas centra vadītājs Artis Gustovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu