Notiks 8. starptautiskais bērnu un jaunatnes cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kaut arī Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) savā slēdzienā par Rīgas cirka ēkas stāvokli norādījis, ka Rīgas cirku nevajadzētu ekspluatēt, no 10.jūlija līdz 13.jūlijam Rīgas cirkā norisināsies astotais starptautiskais jauno profesionālo un topošo cirka mākslinieku festivāls konkurss «Brīnumu pilna pasaule».

Kā informēja Rīgas cirka sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Tropa, šogad festivālā tiks pārstāvētas deviņas valstis: Lietuva, Igaunija, Zviedrija, Krievija, Baltkrievija, Šveice, Ukraina, Uzbekistāna un Latvija. Žūrija, kuras sastāvā būs Latvijas, Zviedrijas, Uzbekistānas, Baltkrievijas, Krievijas cirku direktori un speciālisti, vērtēs 48 priekšnesumus ap 100 jauno mākslinieku sniegumā. Festivālā būs pārstāvēti akrobāti, žonglieri, virves staigātāji un gaisa vingrotāji.

Cirka festivāls «Brīnumu pilna pasaule» būs pārstāvētas tādas cirka studijas kā «Jaunība» no Rīgas, «Rīgas cirka studija», Salaspils kultūras nama «Enerģētiķis» cirka studija «Arlekīns», studija «Jaunība» no Daugavpils un «Vivat» no Daugavpils, «Smaids» no Valkas, «Reveranss» no Valgas Igaunijā. Lietuvu pārstāvēs Kauņas jaunatvērtā cirka skola «Cirko Akademyos».

Festivālā viesosies arī gaisa vingrotājas no Lidijas Migani cirka skolas Lugano, Šveicē, Krieviju pārstāvēs klaunu dueta «Piter FM» dēls Ivans Fedorovs no Sanktpēterburgas, ekvilibrists uz vienriteņa jeb monocikla Ruslans Šamšadinovs no Ņižnijnovgorodas, cirka studija «Cirk druzei» no Piemaskavas pilsētas Džeržinskas, Južnouraļskas cirka kolektīvs «Fejereja», Gatčinas cirka studija «Grotesk» un «Sputnik» no Pavlovskij Pasadas, bet Ukrainu pārstāvēs jaunais gaisa vingrotājs siksnās Iļja Mikejevs no Krivojrogas.

Festivāla laikā paredzētas četras atšķirīgas izrādes - 10.jūlijā plkst.18.30 notiks festivāla atklāšanas izrāde, 11.jūlijā plkst.16 un 12.jūlijā plkst.13 paredzētas divas dažādas konkursa izrādes, 13.jūlijā plkst.18.30 notiks festivāla uzvarētāju, labāko mākslinieku galā izrāde un laureātu apbalvošana.

Jau atkārtoti Rīgā par tituliem cīnīsies cirka talantu kalves jaunie mākslinieki. Tikai pēdējā gada laikā tie ir kļuvuši par Humora un Estrādes konkursa Maskavā diplomantiem, uzvarējuši konkursā «Talanta mantinieki» Francijā, izcīnījuši 1.vietu Lietuvā un vēl, un vēl. Gaisa vingrotāja «Īru pasaka» - iestudējuma nosaukums ir daiļrunīgs pats par sevi.

Biļetes nopērkamas Rīgas cirka kasē, «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un interneta vietnē «www.bilesuserviss.lv».

Kā ziņots, BVKB šogad veicis jau 600 no plānotajām aptuveni 2000 sabiedriskās nozīmes ēku pārbaudēm. Kā piektdien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja biroja direktors Pēteris Druķis, visbīstamākā ēka esot Rīgas cirks, ko, pēc Druķa teiktā, ekspluatēt nedrīkstētu.

Savukārt cirka direktore Lolita Lipinska norādīja, ka Rīgas cirka ēkas daļa, kurā atrodas skatītāji, ir droša. Defekti esot konstatējami cirka ēkas piebūvēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu