Pasākumu «Burtiski burvīgs burziņš Vērmanes dārzā» apmeklē gan svētku dalībnieki, gan citi interesenti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumu «Burtiski burvīgs burziņš Vērmanes dārzā» apmeklē gan svētku dalībnieki, gan citi interesenti.

Cilvēki izmanto iespēju iepirkties pie latviešu amatniekiem. Tirdziņā var iegādāties amatnieku izstrādājumus, sākot no rotaslietām, apģērbiem un dažādiem suvenīriem līdz ādas izstrādājumiem un kokā iekaramiem šūpuļkrēsliem. Cilvēki mielojas arī ar dažādiem tirdziņā nopērkamiem mājražotāju piedāvātiem gardumiem.

Par pasākumu Vērmanes dārzā interesējas gan ģimenes ar bērniem, gan vecāka gadagājuma cilvēki, gan tūristi. Pa Vērmanes dārzu, skaļi čalojot, pastaigājas arī svētku dalībnieki kolektīvu vadītāju pavadībā. Mazākie bērni izmanto iespēju rotaļāties spēļu laukumā, mazliet lielākie ir apsēdušies zālē.

Vairāki desmiti cilvēku vēro ārvalstu kolektīvu uzstāšanos Vērmanes dārza estrādē.

Pasākums «Burtiski burvīgs burziņš Vērmanes dārzā» notiek visu svētku nedēļu. Tajā iespējams vērot amata prasmju demonstrējumus un iesaistīties darinājumu tirdziņā. Vērmanes dārzā notiek arī dažādi koncerti, izrādes un citas aktivitātes. Pasākumā tiek piedāvātas arī dažādas radošās darbnīcas.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā līdz 12.jūlijam, un tajos piedalās 37 890 dalībnieku. Svētku programmu veido koru un deju kolektīvu, pūtēju un simfonisko orķestru, vokālo un instrumentālo ansambļu, mazo mūzikas kolektīvu, kā arī mūsdienu deju kolektīvu sniegums. Tajos paredzētas arī radošās darbnīcas, teātru izrādes un citas aktivitātes. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus rīko Valsts izglītības satura centrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu