Erenštreits: Latvijā iecerēts izveidot mūzikas un mākslas kompetenču centru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas Doma kora skola un Jaņa Rozentāla mākslas skola iecerējušas izveidot kompetenču centru ar integrētu pieeju priekšmetu apmācībā, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» pastāstīja diriģents, bijušais Rīgas Doma kora skolas direktors Jānis Erenštreits.

Viņš atzina, ka vienmēr ir pietrūcis tā, ka vienlaikus tiktu mācīta mūzikas vēsture ar glezniecības un mākslas vēsturi. Un šīs divas skolas, katra ar savu ievirzi, jau ilgi interesējas viena par otru.

«Tas ir ļoti skaists variants, ka šīs divas skolas veidos kompetenču centru ar lielām integrēšanas iespējām priekšmetu apmācībā,» teica Erenštreits.

Erenštreits deviņdesmito gadu vidū iesaistījās Rīgas Doma kora skolas dibināšanā. Līdz pat 2010. gadam viņš bija šīs skolas direktors.

Intervijā raidījumam viņš arī atzina, ka Latvijā samazinās cilvēku skaits un koru skatēm jau trūkst dziedātāju. Līdz ar to koru dziedāšanas kustību īstenot kļūst arvien grūtāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu