Ceļvedis: Festivāls Salacgrīvā, operete un folklora

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šī nedēļa izklaides un kultūras pasākumu ceļvedī zīmīga ar vairākiem festivāliem un pilsētsvētkiem. Protams, aptuveni 30 000 cilvēku dosies Salacgrīvas virzienā, kur norisinās jau 9. festivāls «Positivus», taču daudzi koncerti un atrakcijas notiek arī citviet Latvijā. Pilsētsvētkus svin Saulkrasti, Krāslava, Līvāni u.c. Pa vidu vēl var baudīt jaunas izstādes, kino un folkloru - pilnā sparā turpinās starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2015».

PILSĒTSVĒTKI

Līvānu pilsētas svētki

Līvānu pilsētas svētkos šogad uzstāsies «Dzelzs vilks» un «Musiqq». Līvānu pilsētas svētki norisināsies līdz sestdienai. Svētku laikā paredzēti pasākumi dažādās pilsētas vietās. Piektdien plānotas sacensības strītbolā un pludmales volejbolā. Iecerēti arī vairāki folkloras pasākumi. Piektdienas vakarā vidusskolu stadionā notiks grupas «Dzelzs vilks» koncerts. Pilsētas svētku svinēšana turpināsies arī sestdien, kad rīta pusē plānota «motorizēta pilsētas modināšana». Vēlāk pilsētas stadionā notiks sporta svētki.

Sestdienas vakarā gaidāms grupu «Musiqq» un «Jumprava» koncerts. Naktī uz svētdienu Tradīciju laukumā par godu pilsētas svētkiem paredzēts arī salūts.

Krāslavas pilsētas svētki

Piektdien un 18. jūlijā, Krāslavā norisināsies Krāslavas pilsētas svētki. Piektdien plkst.16 Krāslavas estrādē pilsētas svētku pasākumus ievadīs Latvijas spēkavīru čempionāts, kam sekos karaokes brīvais mikrofons, jauniešu koncerts un brīvdabas diskotēka. Pirmā svētku diena noslēgsies ar nakts ekskursiju «Iepazīsti Krāslavu». Sestdien, 18. jūlijā, no plkst.9 Ostas un Mazajā Tirgus ielās darbosies svētku gadatirgus. Stundu vēlāk 18.novembra laukumā tiks dots starts velotūrei pa Krāslavas gleznainākajām vietām. Grāfu Plāteru ielā darbosies Bērnu pilsētiņa, bet Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā būs aplūkojamas tā ekspozīcijas un izstādes. Plkst.18 muzejā tiks atklāta Anatolija Zelča gleznu izstāde «Garām ejot».

Saulkrastu svētki

Foto: publicitātes

Pilsētas festivāls «Dzīres Kuldīgā»

Nedēļas nogalē notiek pilsētas svētku festivāls «Dzīres Kuldīgā». Piektdien plkst.19 Annas dārzā uzstāsies akadēmiskās mūzikas TV konkursa «Radīti mūzikai» fināliste flautiste Egija Veldre. Kopā ar Veldri uzstāsies vēl divi mūziķi un atskaņos skaņdarbus flautai, pānu flautai, pikolo flautai, kā arī oriģinālas improvizācijas. Koncerta otrajā daļā par džeza mūziku brīvā dabā gādās saksofonists Zintis Žvarts kopā ar kolēģiem. Bet sestdien Veldre uzstāsies kopā ar Alsungas bērnu folkloras kopu «Suitiņi». Vakarpusē koncertā skanēs viduslaiku un orientālā mūzika ansambļa «Artemisian Absinthium» interpretācijā.

Ventspilī notiks motobraucēju salidojums

Foto: ventspils.lv

FESTIVĀLI

«Positivus» festivāls

Salacgrīvā piektdien sākas devītais «Positivus» festivāls. Festivālā mākslinieki uzstāsies kopumā uz sešām skatuvēm. Uz «Lattelecom» skatuves kāps mākslinieki Robert Plant and the Sensational Space Shifters, «Placebo», «Kasabian», Tom Odell, «Jungle», «Warpaint», «Ewert and the Two Dragons», St. Vincent, «Basement Jaxx», «Everything Everything», «DaGamba» + Sinfonietta Riga + Juventus, «King Gizzard & the Lizard Wizards», «Fenech-Soler», «Eugene» «Hideaway Bridges & Coolman Report». Uz «Nordea» skatuves koncertēs Jack Garratt, Charlie XCX, «Lamb», «Rival Sons», Elliphant, «Kate Boy», «Peace», Indiana, «Public Access T.V.», East India Youth, «The Sound Poets», Max Jury, Ghostpoet, «Bokka», Iza, «PeR», «Astro’n’out» & DJ Rudd.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ikšķilē notiks Operetes festivāls

18. jūlijā Ikšķilē visas dienas garumā notiks pirmais Operetes festivāls, kas piedāvās romantiskus koncertus, tikšanos ar iemīļotiem solistiem un muzikālu pirmizrādi bērniem «Paukojam un šmaukojam». Svētki noslēgsies ar valšu vakaru, kur apmeklētāji ir aicināti izdejot Operetes orķestra spēlētos Johanna Štrausa valšus un polkas.

Koncertos piedalīsies solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Evita Zālīte, Latvijā dzimusī Alisa Zinovjeva no Itālijas (debija Latvijā), Jolanta Strikaite, Marlēna Keine, Laura Teivāne, Nauris Indzeris, Dainis Skutelis, Arturs Mangulis, Juris Vizbulis, Emīls Kivlenieks, dejotāji, Operetes orķestris, Madara Kalniņa džeza grupa un citi.

«Baltica»

Turpinās starptautiskais folkloras festivāls «Baltica 2015». Tā ietvaros piektdien Turaidas muzejrezervātā notiks lielkoncerts «Mantojums. Dainu kalnam – 30». oncertā piedalīsies 43 Latvijas folkloras kopas no Latgales, Sēlijas, Vidzemes, Kurzemes, Zemgales un Rīgas, ārzemju latviešu grupas: Tallinas «Rēvele» un «Dūdalnieki» no Ziemeļanglijas, kā arī viesi no Igaunijas, Lietuvas, Gruzijas un Portugāles.

Latviskie Pirts svētki

«Baltica 2015» laikā 18. jūlijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Latviskie pirts svētki. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja baudīt latviskās pirts burvību, ieklausīties pirts gudrībās, apmeklēt radošās darbnīcas, iepazīties ar Brīvdabas muzeja pirtīm, kā arī izzināt netaustāmo un nedaudz mistisko pirts pasauli.

Sestais Latgales ērģeļu dienu festivāls

Foto: publicitātes

KONCERTI

Piektdien, 17. jūlijā, pl. 21:00 Valmiermuižas Alus dārzā uzstāsies harizmātiskais duets - Rolands Ūdris un Ilona Balode.

Sestdien, 18. jūlijā Liepājā, brīvdabas koncertzālē «Gypsy Camp» notiks folk un danču vakars ar apvienību «Iļģi».

MĀKSLA

Rotko mākslas centrā atklās vairākas jaunas izstādes

Piektdien plkst.16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiks atklātas piecas jaunas izstādes. Dainas Dagnijas izstāde «Sievietes spēks un brīvība» iezīmēs mākslinieces radošās darbības būtiskākos posmus. Rotko mākslas centrā varēs apskatīt arī līdz šīm vērienīgāko dāņu mākslinieka Benta Holšteina darbu izstādi «Ferweh», kurā mākslinieks attēlo galvenokārt dabu, iedvesmojoties no saviem daudzajiem ceļojumiem un parādot savu ļoti personisko dabas elementu interpretāciju.

u.c.

Fotogrāfa Andreja Strokina izstāde «Cilvēki kāpās»

Foto: publicitātes

Vasiļjeva vakartērpu kolekcijas izstāde

No 16. jūlija līdz 25. oktobrim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM) skatāma modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva vakartērpu kolekcijas izstāde «Ielūgums uz gadsimta balli. 1915–2015». Izstādi papildina apjomīga saistīto pasākumu programma.

«Aleksandrs Drēviņš un Nadežda Udaļcova. Laiku virpulī»

Nākslas muzejā «Rīgas Birža» mecenāts un kolekcionārs Pēteris Avens atklājis vairākus miljonus vērtu izstādi - «Aleksandrs Drēviņš un Nadežda Udaļcova. Laiku virpulī». Drēviņu (1889-1938), vienu no latviešu mākslinieku-modernistu paaudzes, 1915. gadā bēgļu gaitas aizveda uz Maskavu, kur viņš nonāca krievu avangarda aktīvajā mākslas dzīvē. Tur Drēviņš apprecējās ar «krievu avangarda amazoni» - mākslinieci Udaļcovu (1886-1961). No 1920. gada līdz 1930. gadam Drēviņš bija profesors Augstākajās tehniskajās darbnīcās. 20.gadsimta trīsdesmitajos gados, nostiprinoties sociālistiskā reālisma doktrīnai, Drēviņš tika pieskaitīts pie formālistiem. Mākslinieks gājis bojā 1938. gada represijās.

Drēviņš ir gleznotājs, kura talants un radošais mantojums pieder gan latviešu, gan krievu mākslas vēsturei. Autora darbi glabājas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM), tie ir iekļauti arī Maskavas Valsts Tretjakova galerijas pastāvīgajā ekspozīcijā.

KINO

No piektdienas, 17. jūlija, Latvijas kinoteātros sāks rādīt trilleri «Svešā zemē» ar Nikolu Kidmenu galvenajā lomā.

Anotācija: Pārkeru ģimene pārceļas uz nomaļu Austrālijas tuksneša pilsētiņu. Ģimeni satriec negaidīta traģēdija – kamēr pilsētiņa gatavojas smilšu vētrai, Pārkeru bērni noslēpumaini pazūd no mājām. Satrauktie vecāki vēršas policijā. Pēc norīkotā izmeklētāja ierosinājuma meklējumos iesaistās vietējā kopiena. Pilsētnieki sākumā aktīvi piedāvā palīdzību, bet mīklainu baumu iespaidā sāk ar aizdomām raudzīties uz jaunajiem iedzīvotājiem.

Aktrisi Nikolu Kidmenu nebiedē grūtas lomas. Provokatīvās drāmas «Svešā zeme» pirmizrāde notika festivālā «Sundance», un aktrise atzina, ka ļoti priecājusies par vēl vienu izaicinājumu savai aktrises meistarībai.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET afiša

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu