Augusta sākumā Mazirbē notiks tradicionālie «Līvu svētki»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Sestdien, 1.augustā, Dundagas novada Mazirbē notiks gadskārtējie Lībiešu svētki jeb Līvu svētki, informēja Līvu svētku koordinators Aivars Augustāns.

Viņš skaidroja, ka Līvu savienība aicina visus uz gadskārtējiem svētkiem Mazirbē, un šajā dienā ies ciemos un gaidīs ciemiņus gan no pašu mājām - Ventspils, Kolkas, Talsiem, Rīgas, Alsungas un Smārdes, gan arī no Igaunijas - muzikālo kopu «Sirgutti» no Tartu puses, lai satiktos svētku lielajā koncertā «Ejam ciemos!».

«Svētku dienu veidos satikšanās, sadziedāšanās un sadancošanas mirkļi - atmiņas, stāsti, joki. Tos visus kopā saistīs Mazirbes pusē tik iemīļotie lībiešu kultūras draugi - Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa un kordiriģents Ģirts Gailītis,» skaidroja Augustāns.

Viņš informēja, ka svētku dienas īpaši akcenti būšot lībiešu izcelsmes bērnu un jauniešu muzikālie stāsti, kuriem pievienosies labsirdīgā rokgrupa «Sivēnu banda», kas ir Jaunā Rīgas teātra aktieri ar izrādi bērniem un ģimenēm. Svētku programmā ietverta arī Talsu fotomeistara Andra Reinholda foto izstādes atklāšana un neliela dokumentālo filmu programma par līviem.

«Vakarā ciemos nāks smalku muzikālu noskaņu autors - komponists Valts Pūce ar saviem draugiem. Tradicionāli svētku noslēgumā būs jautra zaļumballe kopā ar grupu «Lustīgais blūmīzers» Mārtiņa Bergmaņa vadībā,» informēja Augustāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu