Rēzeknes pilsēta svinēs 730 gadu jubileju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

No 31.jūlija līdz 2.augustam notiks Rēzeknes pilsētas svētki, kuru laikā tiks svinēta pilsētas 730. jubileja.

Piektdien, 31.jūlijā, plkst.19 Rēzekne ienirs viduslaiku atmosfērā, varonīgu bruņinieku un daiļo dāmu laikmetā. Aizraujošas etniskās dejas, mūzika, amatnieku meistardarbnīcas un viduslaiku tirdziņš gaidīs iedzīvotājus un pilsētas viesus Rēzeknes pilskalnā, savukārt plkst.22 notiks svētku koncerts.

Sestdien, 1.augustā, plkst.12 sāksies pasākumi visai ģimenei - spēkavīru šovs, radošās darbnīcas, svētku tirdziņš un daudz kas cits. Vakarā notiks svētku gājiens, kurā piedalīsies Rēzeknes uzņēmēji, organizācijas un pašvaldības iestādes. Paralēli tam Latgales vēstniecībā «Gors» labas mūzikas cienītājiem būs iespēja baudīt Liverpūles grupas «The Cavern Beatles» koncertu.

Vakara programmas laikā festivāla parkā skanēs svētku koncerts un būs gājiena dalībnieku sveikšana, kā arī plkst.22.30 notiks multimediāls koncertuzvedums par mūziku un mīlestību «Satikšanās Rēzeknē» ar muzikālo strūklaku šovu. Dienas noslēgumā visus priecēs svētku salūts.

Svētdiena, 2.augusts, sāksies ar teatralizētu gājienu «Ģimeņu parāde». Savukārt plkst.12 Festivāla parkā notiks dziesmu un eksperimentu šovs «Ķertais profesors», kurā piedalīsies lieliskais Valters Frīdenbergs, spožākie studijas «Zvaigžņu sala» jaunie dziedātāji, LU Ķīmijas fakultātes trako eksperimentu meistari muzikāli izglītojošā programmā bērniem un jauniešiem.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu