Mirusi vokālā pedagoģe un dziedātāja Anita Garanča

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Pēc ilgstošas slimošanas aizsaulē aizgājusi vokālā pedagoģe un dziedātāja Anita Garanča, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta pārstāve Irbe Treile.

Garanča bijusi muzikālā pedagoģe daudziem Latvijas operdziedātājiem, tostarp savai meitai pasaulslavenajam mecosoprānam Elīnai Garančai.

Treile informēja, ka Garanča ir izaudzinājusi «daudzus patiesi izcilus operas māksliniekus, sniedzot viņiem vērtīgus padomus vokālās meistarības padziļināšanā, Garančas audzēkņi šobrīd dzied uz pasaules nozīmīgākajām operas skatuvēm Ņujorkā, Milānā, Vīnē, Parīzē, Londonā un citās metrolopēs».

Garančas nodarbības apmeklējuši gan daudzi ārvalstu dziedātāji, gan arī latviešu solisti - Maija Kovaļevska, Evija Martinsone, Inga Šļubovska, Kristīne Gailīte, Ilona Bagele, Viesturs Jansons, Krišjānis Norvelis, Baiba Berķe, Ieva Parša, Irma Pavāre un daudzi citi Latvijā pazīstami dziedātāji, aktieri.

«Audzēkņi atzīst, ka Anita Garanča ar savu augsto profesionalitāti un sirds siltumu palīdzējusi attīstīt ne tikai viņu balsis, bet arī personību,» pauda Treile.

Garanča 1973.gadā absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmijas kordiriģentu nodaļu, bet 1982.gadā ieguvusi diplomu vokālajā mākslā, bijusi kamerkora «Ave Sol» un Filharmonijas soliste.

Par savu skolotāju Garanču sauc arī liela daļa Latvijas dramatiskā teātra aktieru. Latvijas Nacionālajā operā viņa strādāja kopš 1996.gada. Garanča bijusi augstu novērtēta profesore Latvijas Mūzikas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā.

Informācija par atvadīšanos no Garančas operas pārstāvji plāno paziņot atsevišķi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu