Ogres pilsētas svētki sāksies ar bungām un «Auļiem»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

31.jūlija vakarā uz improvizētas skatuves Ogres upes vidū grupa «Auļi» ar bungām un dūdām ieskandinās Ogres pilsētas svētkus, kas turpināsies ar deju lieluzvedumu un sadancošanos latvisko tradīciju garā kopā ar Ilgas Reiznieces danču klubu, nakts balli kopā ar grupu «Dakota» un citām aizraujošām norisēm.

Sestdien, 1.augustā, Ogres pilsētas svētki turpināsies – ar svētku gājienu; ar dejām, dančiem un dziesmām; ar pašmāju un kaimiņvalstu amatnieku darinājumiem; ar viduslaiku bruņinieku cīņām un daudzveidīgu sporta programmu un daudz ko citu.

Ogre, kas kādreiz tik ļoti lepojās ar kūrortpilsētas slavu, šajās dienās noteikti atgūs daļu no tā laika šarma.

Pilsētas svētki notiek katru vasaru, ir nostiprinājušās zināmas tradīcijas, taču svētkus nevar katru gadu rīkot pēc vienas piegrieztnes, tāpēc tiek ieviestas jaunas, interesantas formas.

Šovasar Ogres pilsētas svētku moto ir – SAVAI PILSĒTAI, tāpēc šo svētku programmas veidošanā un īstenošanā ir iesaistījušies vietējie mūziķi, deju kolektīvi un grupas, spēkavīri, sporta klubi un komandas. Svētku programmai cauri vijas upes motīvs – dzīvojam taču upes krastos, gan pilsētai, gan upei viens vārds – Ogre. Tāpēc par Ogres pilsētas svētku atklāšanas vietu izraudzīta Ogres upe – vakarā ogrēnieši un pilsētas viesi aicināti uz Krasta ielu pie gājēju tilta, lai vērotu, klausītos un baudītu grupas «Auļi» sniegumu, uz upes vidū izbūvētās skatuves ar bungām un dūdām ieskandinot svētkus.

Interesants un aizraujošs solās būt deju lieluzvedums uzvedums «Ogre dejo!», ko veido Ogres kultūras centra dažādu paaudžu un stilu deju kolektīvi. Tas būs stāsts par to, kā vēsturiski Ogrē ir attīstījies dejas ceļš, dejotāji izdejos Ogres pilsētas vēsturi. Svētku apmeklētāji nebūs tikai pasīvi vērotāji, bet varēs iesaistīties deju virpulī kopā Ilgas Reiznieces Danču klubu.

Pusnaktī ar skaistu mūziku un krāšņu salūtu uz Ogres upes pie gājēju tilta izskanēs koncerts ar vietējo mūziķu radītajām dziesmām populārās grupas «Colt» vadītāja, ogrēnieša Harija Zariņa aranžējumā.

Pēc nakts balles kopā ar grupu «Dakota» pilsētas svētku otrā diena – 1.augusts – sākies ar pilota Voldemāra Upleja lidojuma paraugdemonstrējumiem virs Daugavas posmā no Ogres trikotāžas kombināta līdz Ogres upes grīvai un svētku gājienu, kurā piedalīsies Ogres uzņēmu, iestāžu, nevalstisko organizāciju kolektīvi.

1.augustā pilsētas svētkos Ogrē koncertēs deju kolektīvi no Ogres novada pašvaldības sadraudzības pilsētām ārzemēs – Kelmes Lietuvā, Slonimas Baltkrievijā, Čerņigovas Ukrainā un Jehves Igaunijā. Šo pilsētu amatniekus kopā ar Ogres un citu Latvijas novadu amatu meistariem svētku apmeklētāji varēs sastapt amatnieku tirdziņā Brīvības ielās gājēju posmā.

Ogres pilsētas svētku programmā ir iekļauta arī viduslaiku tēma. 1. augustā interesenti var doties uz vēsturisko Ķentes kalnu Pārogrē, kur no pulksten 12 līdz 19 darbosies biedrības «Komturia – Riga» ierīkotā viduslaiku nometne – būs iespējams vērot bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumus, varēs iesaistīties atrakcijās – bērniem loka šaušanā, pieaugušajiem šaušanā ar arbaletu, uzvilkt bruņas un nofotografēties, uzzināt interesantus faktus par dzīvi viduslaikos.

Ogres pilsētas svētkos Ogres skvērā svētku viesus sveicinās vāvere, pūce, lapsa, tārpiņš, lācītis, stirna un bebrs – tiesa gan, koka figūru veidolā –, kas vēlāk dosies uz savām jaunajām mājām Ogres Zilajos kalnos. Koka skulptūras veidojis ogrēnietis, tēlnieks Valtis Barkāns kopā ar saviem audzēkņiem – Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem.

Pļavā aiz Ogres kultūras centra pilsētas svētku dienā 1. augustā ar daudzveidīgām un interesantām norisēm darbosies Bērnu pilsētiņa.

Ogres pilsētas svētkos Ogres pilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta arī sporta programma ikviena gaumei.

Pirms oficiālās svētku atklāšanas 31. jūlijā plkst.16.00 pie Ogres kultūras centra notiks Baltijas valstu un Skandināvijas valstu spēcīgāko spēkavīru sacensības, kurās no katras valsts piedalīsies divi spēcīgākie vīri un izpildīs piecus vingrinājumus, spēkavīru vidū būs arī ogrēnietis Agris Kazeļņiks.

Savukārt 1. augustā pie Ogres kultūras centra no plkst.12.00 laukumā pie Ogres kultūras centra norisināsies dažādas sportiskās aktivitātes dažādiem vecumiem. Sporta programmas nodrošināšanā aktīvi iesaistījušies Ogres sporta klubi. Dienas noslēgumā plānota aizraujoša basketbola spēle, kurā spēkiem un meistarībā mērosies Ogres novada pašvaldības vadība, Ogres sportisti un Ogres uzņēmēji.

Sportiskās aktivitātes norisināsies arī ārpus pilsētas centra - pie Ogres HES dambīša būs vērojami Ogres ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu