Kas gaidāms šā gada «Piena svētkos»?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Jau nākamsvētdien, 2. augustā, kultūras pilī Ziemeļblāzma Vecmīlgrāvī notiks 11. Piena svētki.

Kā ierasts, Piena svētki sevi piesaka ar īsfilmu. Pirmo reizi Piena filmas veidošanā roku pielicis teātra režisors Vladislavs Nastavševs, kurš par savu pieredzi saka: «Šīs man bija tāds kā vingrinājums kino taisīšanā. Nekad pirms tam neko nebiju filmējis. Un tāpēc jo lielāks paldies Mārtiņam Mielavam un Mārim Lagzdiņam par uzticēšanos.»

Festivālā uz divām skatuvēm uzstāsies gan pašmāju, gan citu valstu mūziķi. Svētkus atklās Iļģi ar mūziku no folkrokoperas «Spēlēju, dancoju». Pils lielajā zālē Jaunā Rīgas teātra režisors Vladislavs Nastavševs atskaņos paša komponētu mūziku no savām izrādēm, pēc tam grupas Sigma koncerts. Uz parka skatuves uzstāsies The Sound Poets (LV), Garbanotas Bosistas (LT) un svētku galvenie mākslinieki Ewert and the Two Dragons (EE).

Paralēli koncertiem norisināsies RE! laikmetīgā cirka un ielu teātra izrādes - iespaidīgi priekšnesumi no Nīderlandes laikmetīgā cirka trupas Circus Katoen un spāņu Animal Religion, kā arī ekskluzīvas cirka skolas darbnīcas, uz kurām interesentus aicina pieteikties iepriekš.

Dzirdēt, redzēt, spēlēt un spēlēties būs interesanti gan lieliem, gan maziem - varēs palikt bēdu zem ķieģeļa, klausīties dzeju 1/4 satori dzejas dušās, izgatavot savu masku, sacensties par balvām konkursā «Mis un Misters Latvijai 3 līdz 100» vai futbola mačā starp Lāčplēšiem un Melnajiem bruņiniekiem u.c.

Festivāla organizatori aicina arī uz Piena svētku iesildīšanas koncertiem, kas divus vakarus 29. un 30. jūlijā norisināsies muižā kafejnīcas Piens pagalmā.

Piena svētku spēlei, kuras galvenā balva ir lēciens ar izpletni, iespējams sekot līdzi #kabutujabutu Facebook un Instagram. Piedalīties var ikviens, saņemot spēles masku kafejnīcā Piens.

Piena svētkos ieeja līdz 14 un pēc 60 gadiem bez maksas. Pārējiem biļetes cena 9 eiro un tās pieejamas iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv un Biļešu servisa kasēs.

Piens Fest Ziemeļblāzma / atskats from piens on Vimeo. Piena svētki Ziemeļblāzmā ir Rīga 2014 notikums.
Mūzika: Shipsi "Meitene no manas klases"

https://www.facebook.com/pienasvetki

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu