Jēkabpils pilsētas svētki «Pilsēta skan!» jau drīzumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nākamnedēļ, 7. un 8. augustā, Jēkabpilī notiks pilsētas svētki «Pilsēta skan!», informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Piektdien, 7.augustā, plkst. 19 Jēkabpils pilsētas svētkus ievadīs muzikālā komēdija «Septiņas vecmeitas» Krustpils brīvdabas estrādē. Vakarā plkst.21 Jēkabpils tautas nama pagalmā sāksies Kino plača Dārza svētki, kuros skanēs mūzika Jēkabpils jauniešu apvienības «Order» izpildījumā un tiks demonstrēta festivāla «Short Riga» sagatavotā īsfilmu programma.

Sestdien, 8.augustā, plkst.9 Jēkabpils Romas katoļu baznīcā sāksies ekumeniskais dievkalpojums, kam sekos garīgās mūzikas koncerts - vijolnieka Arvīda Zvaguļa un pianistes Ivetas Serkovas izpildījumā skanēs Johana Sebastiana Baha, Arvo Perta un Žila Masnē skaņdarbi. Pēcpusdienā plkst.16 Jēkabpils Sv.Miķeļa luterāņu baznīcā latviešu vokālās lirikas skaistākās lappuses skanēs tenora Ingus Pētersona un ērģelnieka Aivara Kalēja izpildījumā.

Plkst.10 Daugavā pie tilta sāksies ātrumlaivu treniņi, bet pusotru stundu vēlāk tiks atklāts Latvijas Republikas čempionāta ātrumlaivām Jēkabpils posms.

Rīta pusē ikviens velosipēdists aicināts ieskandināt svētkus pilsētā kopā ar kapelu «Kreicburgas ziķeri». Starts braucienam tiks dots plkst.10.30 stāvlaukumā pie Krustpils brīvdabas estrādes. Lai pasākums izdotos patiesi krāšņs, tā dalībnieki aicināti izrotāt velosipēdus.

No plkst.12 dažādi notikumi norisināsies Kena parkā. Jau plkst.12.15 šeit sāksies krāsaina un atraktīva izrāde «Medus rausis», bet plkst.13 varēs baudīt dziesmas un dejas jēkabpiliešu izpildījumā. Jautrākā dzimšanas dienas ballīte Kena parkā sāksies plkst.14. Uz to aicināti mazie jēkabpilieši vecumā līdz 12 gadiem, kuriem 8.augustā ir dzimšanas diena. Turpinājumā plkst.15 notiks muzikāls izglītojošs dziesmu un eksperimentu šovs «Ķertais profesors», savukārt plkst.16 notiks Latvijas karaoke čempionāta Jēkabpils konkursa atlase.

No plkst.11.30 stāvlaukumā pie Krustpils brīvdabas estrādes norisināsies strītbola turnīrs, basketbola kluba «Jēkabpils» basketbolistu paraugdemonstrējumi, konkursi, uzstāsies karsējmeitenes, notiks dažādas citas sportiskas un dinamiskas aktivitātes.

Plkst.14 sāksies motociklu šovs «Stuntfighters show», bet no plkst.15 dažādas aktivitātes norisināsies Jēkabpils Jauniešu domes teltī. Florbola spēle «Labais krasts pret kreiso» sāksies plkst.15.30. Visu norišu laiku varēs aplūkot moto kluba «Brīvības gari» motociklus.

No plkst.10 Brīvības ielā posmā no Pasta ielas līdz Jēkaba ielai ies vaļā tirgošanās amatnieku gadatirgū «Labas lietas labiem cilvēkiem», bet plkst.11 laukumā pretim Jēkabpils Tautas namam ar devīzi «Radam un rādām» sāksies dažādas akcijas un prezentācijas.

Plkst.11.30 akcijā «Bibliotēka rullē!» pilsētas ielās dosies motociklistu parāde - Jēkabpils pilsētas bibliotekāres kopā ar moto klubu «Old Sharpers». Brauciens noslēgsies laukumā pie Justīcijas nama, kur notiks dažādas atrakcijas moto kluba «Old Sharpers» vadībā un būs aplūkojama Retro motociklu izstāde.

No plkst.11 laukumā pie Tautas nama uzstāsies Jēkabpils un tuvējo novadu amatierkolektīvi, bet Jēkabpils Mežaparkā norisināsies «Latvijas Nūjošanas kauss 2015». Savukārt plkst.13 uz pilsētas aizsargdambja tiks atklāts Jēkabpils sadraudzības pilsētas Sokolovas-Podlaski soliņš.

No plkst.22 laukumā pie Justīcijas nama naktsklubs «Cita atpūta» organizēs vakara diskotēku.

No plkst.12 jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja doties ekskursijā un gida pavadībā apskatīt Krustpils pili.

Jēkabpils pilsētas svētku gājiens «Jēkabpils skan» sāksies plkst.17.40 Vienības ielā un noslēgsies Vecpilsētas laukumā, kur notiks svinīgās uzrunas un notiks Jēkabpils kamerorķestra koncerts. Pasākuma gaitā tiks sveikts «Gada jēkabpilietis» un godināti akcijas «Mans labais kaimiņš» laureāti.

Latvijā pazīstamā dziedātāja, dažādu pasākumu vadītāja - karstasinīgā Roberto Meloni šovs sāksies plkst.19.50, bet pusstundu vēlāk uz skatuves kāps Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība «Promenāde» ar solistiem - Uģi Rozi un Anmary.

Plkst.21.30 uz Jēkabpils pilsētas svētku lielās skatuves sāks skanēt «Buramdziesmas» - Imanta Kalniņa mūzika ar Broņislavas Martuževas, Māras Zālītes, Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzeju Zanes Gudrās un Olgas Rajeckas izpildījumā. Pēc koncerta plkst.23 nograndīs svētku salūts, kam sekos svētku balle Vecpilsētas laukumā. Dejošanai nepieciešamo muzikālo pavadījumu nodrošinās apvienība «Jūras vilki» no Jūrmalas un jēkabpilietis DJ Balodis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu