10 ūdenstūrisma - laivošanas vietas Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvija ir upēm un ezeriem bagāta zeme. Vasarā ir iespēja ar ģimeni vai tuviniekiem atpūsties pie ūdens mierīgā gaisotnē vai tieši pretēji - brīvdienas pavadīt ļoti aktīvi. TVNET piedāvā 10 ūdenstūrisma vietas, kurp doties laivot!

 
Foto: 2krasti.com publicitātes foto

Gauja

Gauja ir Latvijas garākā upe ar krāšņākajiem krastiem. Tās skaistums ir tās daudzveidībā – meandru lokos, rūsganajās smilšakmens klintīs, kraujās, senlejās un gravās.

Gauja ir 452 km gara.

 
Foto: laivunoma.com publicitātes foto

Daugava (augšpus Rīgas HES)

Maršruts patiks iesācējiem, nesteidzīgas atpūtas baudītājiem un tiem, kurus interesē vēsturiski objekti – Pirmā pasaules kara piemiņas vieta, Nāves sala, vairāki pilskalni u.c.

Daugava ir 352 km gara (Latvijas teritorijā).

 
Foto: laivunoma.com publicitātes foto

Venta

Venta ir liela un visai lēna upe. Populārais laivojamais posms ir no Lietuvas pierobežas līdz Skrundai – krastos redzami dolomīta atsegumi un klintis, vietām upē krāces un brasli.

Venta ir 346 km gara.

 
Foto: laivunoma.com publicitātes foto

Durbe

Skaistākie skati paveras Durbes senlejā, dažviet ir vairākus metrus augsti stāvkrasti, bet lielākoties krasti ir lēzeni un straume lēna. Durbe, satekot ar Tebru, veido Saku, kas ietek jūrā, un maršrutu var pabeigt Pāvilostā, kas ir viena no šarmantākajām Kurzemes piekrastes pilsētām.

Durbe ir 48 km gara.

 
Foto: sofijaslaivas.lv publicitātes foto

Bārta

Kartē Bārta mēdz izskatīties maldinoši maza. Dabā tā ir gana liela, mežu ieskata upe, ar rāmu straumi, piemērota ģimenēm ar bērniem.

Bārta Latvijas teritorijā ir 44 km gara.

 
Foto: laivunoma.com publicitātes foto

Abava

Pateicoties upes gleznainajiem krastiem un skaistajai senlejai, Abava ir viena no ūdenstūristu visiecienītākajām Kurzemes upēm. Upes krastos pieejams plašs tūrisma pakalpojumu klāsts – vietējo vīnu degustācija, trošu ceļš pāri upei, dabas takas, rodeļi u.c.

Abava ir 129 km gara.

 
Foto: salacaskanoe.lv publicitātes foto

Salaca

Ziemeļvidzemes pērle – Salaca. Rāma straume, kas brīžiem pāraug mutuļojošās krācēs, mijot smilšakmens klinšu ēnas ar saulainām smilšu sērēm un raibiem akmeņu krāvumiem.

Salaca ir 95 km gara.

 
Foto: laivunoma.com publicitātes foto

Ogre

Ogre vilina ar 10 km garo straujteču un Brāžu krāču posmu Ērgļu pusē. Upe ir strauja un līkumota, ar dolomīta atsegumiem un dažām smilšakmens klintīm krastos, plūst pa cilvēku mazapdzīvotiem apvidiem.

Ogre ir 188 km gara.

 
Foto: laivunoma.com publicitātes foto

Irbe

Viena no skaistākajām upēm Kurzemē. Irbei ir augsti, smilšaini kāpu krasti, tā tek cauri mazapdzīvotiem priežu mežu apvidiem, kas padomju laikos bija slēgtā zona. Lai pagarinātu laivošanas ilgumu, maršrutu var sākt kādā no Irbes satekupēm – Rindā vai Stendē.

Irbe ir 32 km gara

 
Foto: laivunoma.com publicitātes foto

Tebra

Tebra augštecē ir strauja, sevišķi, ja gadās laivot pēc krietnāka lietus perioda, bet lejpusē, tuvojoties jūrai, kļūst arvien platāka un rāmāka.

Tebra ir 69 km gara.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu