Rīgas Doma svētki bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Aicinām jūs sestdien, 8.augustā, svinēt Rīgas Doma jubileju ar izglītojošu un izklaidējošu pasākumu «Doms bērniem», kurā mazajiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties 20 dažādās aizraujošās darbnīcās, izzināt senās celtnes noslēpumus īpašā ekskursijā, kā arī Doma dārzā noskatīties ansambļa «Knīpas un Knauķi» koncertu.

8. augustā 10:00 - 16:00

Šā gada tēma - Sapnis

Katram, arī katram bērnam ir savs sapnis. Sapnis par savu dzīvi. Kas es būšu? Ko darīšu? Arī Doms no kāda cilvēka sapņa ir kļuvis par katedrāli un Doma ērģeles no meistara sapņa ir kļuvušas par varenu instrumentu!

Doms palīdzēs sapņot un vairāk nekā 20 dažādās darbnīcās savus sapņus īstenot. Ar pieredzējušu restauratoru un meistaru palīdzību varēs saprast, kā pirms simtiem gadu celts Doms, izmēģinot spēkus seno ķieģeļu veidošanā un mūrēšanā, apmetuma klāšanā un sienu gleznojumu tapšanā.

Daudzas sapņu profesijas palīdzēs iepazīt sabiedrībā zināmi savas jomas profesionāļi. Pianists, režisors, žurnālists, tērpu mākslinieks, šefpavārs un pat filozofs būs gatavi dalīties savās prasmēs un, iespējams, kādam ļaut nosapņot savas dzīves lielo sapni.

Piedzīvojumu taka

Kā katru gadu, drosmīgākie varēs atklāt vecās baznīcas noslēpumus Piedzīvojumu takās, kurās sastopami lauvas, eņģeļi un pat skeleti! Mazākajiem būs vieta, kur no klucīšiem uzcelt pašiem savu Domu vai Nacionālo bibliotēku, bet lielie varēs doties izzinošā ekskursijā. Piedzīvojumu radīto izsalkumu varēs remdēt ar gardu zupu.

Svētbrīdis un Koncerts Doma dārzā

Doma dekāns Elijs Godiņš bērnus pulcēs uz īsu muzikālu svētbrīdi, kam sekos koncerts Doma dārzā. Tie, kas piedalījās iepriekšējos svētkos, atceras gan īpaši šim pasākumam radīto dzejnieces Ineses Zanderes lugu «Pūķa ceļojums» un tās spilgtos varoņus, gan Renāra Kaupera un draugu dziesmas koncertā «Sasauc smieklus izklīdušus», kā arī Ingas Tropas iestudēto «Balto grāmatu». Šogad Doma dārzā viesosies bērnu vokālā studija «Knīpas un Knauķi» ar koncertu «Labie darbi ar Knīpām un Knauķiem». Labos darbus vadīs un līdzi darbosies Andris Sējāns.

Pasākuma norises laiks 8.augustā no pulksten 10.00 līdz 16.00, koncerta sākums pulksten 15.00, ieeja bez maksas.

Šogad svētki notiks jau piekto reizi. Tā ir diena, kad Rīgas Doma durvis visas dienas garumā ir atvērtas bērniem, ļaujot iepazīt seno celtni, tās noslēpumus un īpašo gaisotni.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu