Norisināsies piektais Mūsdienu amatniecības festivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kalnina.lv

Sestdien un svētdien, 8. un 9. augustā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst. 10 līdz 17 norisināsies piektais Mūsdienu amatniecības festivāls.

Festivāla laikā būs iespējams aplūkot un iegādāties ap 160 amatnieku darinājumus, kas tapuši, apvienojot tautas mākslas tradīcijas ar mūsdienu prasībām un tehnoloģiskajām iespējām. Līdztekus amatniecības izstrādājumu tirdziņam varēs iegādāties arī pārtikas produktus. Ar savām tradīcijām un amatu prasmēm priecēs arī amatnieki no Igaunijas un Lietuvas.

Mazākie apmeklētāji pasākumā varēs vizināties zirga mugurā. Festivāla muzikālo pavadījumu nodrošinās «Radio Naba» diskžokeji.

Jau 45 gadus Brīvdabas muzejā notiek Latviešu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgus. Tādējādi muzejs ir uzkrājis ievērojamu pieredzi par tautas lietišķās mākslas attīstību un par latviešu tradicionālās amatniecības saknēm, turpināšanos, interpretācijām un pārvērtībām gadu desmitu gaitā. Lai izzinātu un iezīmētu šo pārvērtību amplitūdu un reaģētu uz Latvijas amatnieku radošo izpausmju pieaugošo daudzveidību, muzejs ir iedibinājis jaunu tradīciju, un katru gadu augusta otrajā sestdienā un svētdienā rīko Mūsdienu amatniecības festivālu.

Atšķirībā no etnogrāfiski tradicionālā gadatirgus jūnijā augusta Mūsdienu amatniecības festivālā ir aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus. Mūsdienu amatniecības festivāls ir visu paaudžu Latvijas lauku un pilsētu amatnieku tikšanās, sarunu, mācīšanās, izrādīšanās, pieredzes apmaiņas un svētku svinēšanas vieta.

Biļetes uz pasākumu ir iespējams iegādāties jau iepriekšpārdošanā «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu