Dzintaru koncertzāle rudens sezonu atklās ar «Pasakām par ziediem»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dzintaru koncertzāle rudens sezonu atklās ar koncertuzvedumu «Pasakas par ziediem», kurā Annas Sakses pasakas mūzikā ietērpis komponists Valts Pūce. Kā informē koncertzāles pārstāve Dace Ankipāne, koncertuzvedumā, kas 6. septembrī notiks koncertzāles Mazajā zālē, piedalīsies aktieris Gundars Āboliņš, flautiste Dita Krenberga, kā arī komponists Pūce. Izrādi papildinās Pētera Apses ziedu foto.

Šajā iestudējumā atdzimusi savulaik tik iemīļota grāmata - Annas Sakses «Pasakas par ziediem». Tie ir liriski un silta humora pilni stāsti par puķu laimīgajiem un traģiskajiem likteņiem, kur ir gan fantastikas pilni notikumi, gan iezogas arī pa kādai baisai epizodei.

Šajā koncertuzvedumā būs iestudētas nebūt ne pazīstamākās no krājumā ievietotajām pasakām.

Stāstnieka lomā iejutīsies aktieris Āboliņš. Kā uzsver Ankipāne, viņa meistarība izplaucēs visu ziedu krāšņumu un atklās cilvēciskās jūtas, kuras skatītājs atpazīs un izdzīvos no smiekliem līdz asarām.

Pūce ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas muzikālo izrāžu komponistiem, un viņa mūzika pasakās paspilgtina emocionālo noskaņu. Viņam veidojas jūtīga divspēle ar Krenbergu - mūziķi ar sidrabaino flautas skanējumu. Savukārt Apses fotogrāfijas uzbur ziedus neierastā tuvplānā. Skatītājs iztēlē iebrien pļavā un saplūc krāšņu ziedu klēpi dzīves krāsainībai, maigumam, skarbumam un mīlestībai, stāsta Ankipāne.

Koncertuzvedums ar panākumiem izrādīts gan Latvijā, gan ASV un vairākās Eiropas valstīs.

Izrāde sāksies plkst.17. Biļetes iespējams iegādāties Dzintaru koncertzāles, kā arī «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu