Šonedēļ notiks pirmie Taurupes pagasta svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sestdien, 29.augustā, plkst. 8 sāksies pirmie Ogres novada Taurupes pagasta svētki «Taurupes raibumi».

No plkst. 8 līdz 10 zālienā pretī pagastmājai - no karoga līdz gājēju celiņam - būs iespēja veidot kopīgu ziedu upi. Pašvaldība aicina taurupiešus un Taurupes viesus atnest ziedus no saviem dārziem, no Taurupes pļavām, siliem, mežiem, lai tos apvienotu kopīgā skaistumā - ziedu upē. No rīta skolēnu autobuss izbrauks skolēnu maršrutu, lai atvestu skolēnus un viņu vecākus uz pagasta centru.

No plkst. 10 līdz 11 parkā pie skolas tiks svinīgi atklāts piemiņas akmens «1905-1918-1940-1949», kas veltīts visiem 20.gadsimta griežos skartajiem taurupiešiem. No plkst. 11 līdz 11.30 pie skolas notiks bērnu koncerts «Dzimuši Taurupē - Latvijai».

No plkst. 12 līdz 15 skolas parkā un stadionā tiks rīkotas sporta spēles maziem un lieliem: volejbola, ielas basketbola, virves vilkšanas sacensības, riteņbraucēju sacensības, orientēšanās sacensības skolas parkā, armreslinga sacensības, aktīvās atpūtas spēles ģimenēm ar bērniem «Sporta svētku darbnīcas» vadībā.

Savukārt no plkst. 12 līdz 18 tautas namā notiks filmu par Taurupi skatīšanās. Tiks rīkoti trīs seansi, kuru sākums - plkst. 12, 14 un 16. No plkst. 15 līdz 18 stāvlaukumā pie tautas nama tiks rīkots Taurupes pagasta amatnieku, mājražotāju un zemnieku tirdziņš, kurā pašvaldība aicina piedalīties ikvienu gan ar savu roku darinājumiem, gan ar to, kas dārzā izaudzis.

Tajā pašā laikā pagalmā pie tautas nama norisināsies rotaļas, atrakcijas un spēles bērniem ar «Pārsteigumu karuseli» - rotaļprogrammu ar pasaku tēliem, balonu zvēriņu locīšanu, radošo darbnīcu un piepūšamo atrakciju.

No plkst. 19 līdz 20.30 estrādē notiks veiklāko, ātrāko, čaklāko apbalvošana un pašdarbības kolektīvu koncerts. Pēc tā - kopīgas zupas vārīšana un ēšana, savukārt plkst. 21 - zaļumballe kopā ar grupu «Baltie lāči».

Pateicoties Ogres novada pašvaldības projektu konkursa «Radoši-Aktīvi-Darbīgi-Izglītojoši-Ogres novadam!» (R.A.D.I. - Ogres novadam) laikā piešķirtajam finansējumam, Taurupes pagasta pārvaldes un Taurupes uzņēmēju finansiālam atbalstam, visas minētās aktivitātes būs par brīvu. Pašvaldība aicina būt aktīviem un līdzdarboties ikvienu, piedalīties sporta sacensībās, lai pirmie pagasta svētki būtu svētki ikvienam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu