Jelgavā notiks Piena, maizes un medus svētki ar piena paku laivu regati

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā, notiks XV Piena, maizes un medus svētki, bet Lielupē notiks XIII «Baltais» piena paku laivu regate, kurā pieteikušās vairāk nekā 30 komandas.

Piena, maizes un medus svētki Hercoga Jēkaba laukumā no plkst.9 līdz 17 pulcēs biškopjus, maizniekus un citu veselīgu produktu ražotājus. Savukārt plkst.14.30 ar komandu prezentācijām un laivu apskati Lielupē sāksies piena paku laivu regate.

Jau no plkst.9 jelgavnieki un pilsētas viesi tiks gaidīti Hercoga Jēkaba laukumā, kur būs iespēja nogaršot un iegādāties dažādus piena, maizes un medus izstrādājumus, kā arī citus gardumus un amatnieku darinājumus.

Par kultūras programmu svētkos gādās Jelgavas tautas deju kolektīvi «Zemgaļi», «Ieviņa», «Rotiņa», «Ritums», «Lielupe», «Rota», senioru dāmu deju kopa «Rudens rozes», Jelgavas Baltkrievu biedrības ansamblis «Ļjanok», vokālais ansamblis «Vīzija», ansamblis «Kreicburgas ziķeri». Interesentiem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās un piedalīties vairākās aktivitātēs.

Plkst.11 skvērā aiz kultūras nama notiks jauno jelgavnieku sveikšana «Mūs gaida, mēs nākam», kur pilsētas piemiņas karotītes saņems mazie jelgavnieki, kuri nākuši pasaulē pēc vasaras saulgriežiem.

Savukārt pēcpusdienā Lielupē pie promenādes notiks XIII «Baltais» piena paku laivu regate, kurā sacentīsies laivas, kas izgatavotas no tukšām piena pakām. Eiropā lielākajā piena paku laivu regatē šogad dalību pieteikušas vairāk nekā 30 komandas.

Laivu izgatavošanā izmantots 42 000 «Baltais» piena paku, aģentūru LETA informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes «Kultūra» pārstāve Marta Zīverte.

Plkst.14.30 promenādē sāksies piena paku laivu apskate un komandu prezentācijas, bet plkst.16.15 peldlīdzekļi startēs Lielupes ūdeņos, cenšoties uzvarēt kādā no nominācijām - «Oriģinālākā laiva», «Visatraktīvākā komanda», «Inovatīvākā laiva», «Treknākais piena plosts» un «Pilnīgs sviests».

Līdztekus piena paku laivu regatei norisināsies ūdenssporta paraugdemonstrējumi un kanoe laivu sacensības, bet plkst.18 Pasta salas estrādē sāksies koncerts un zaļumballe. Uz svētku skatuves kāps grupa «Pienvedēja piedzīvojumi», plkst.19 - Normunds Rutulis, bet no plkst.21 līdz pat pusnaktij būs svētku balle.

Kā ziņots, «Baltais» Piena paku laivu regati ikvienam interesentam būs iespēja skatīties tiešraidē vietnē «www.festivali.jelgava.lv», informēja Zīverte. Viņa skaidroja, ka regates tiešraide sāksies plkst.14.30.

Piena paku laivu regates pirmsākumi meklējami 2003.gadā, kad Piena, maizes un medus svētku laikā Lielupē notika piena iepakojumu plostu parāde, kurā piedalījās desmit plosti. Šim nolūkam tika izmantots apmēram 15 000 piena paku.

«12 gadu laikā esam kļuvuši pieredzes bagātāki, uzkrājuši zināšanas, atraduši draugus un domubiedrus piena baudītāju vidū, tāpēc šogad laivu būvniecībai jau izmantosim vairāk nekā 40 000 «Baltais» piena paku, ko dāvina AS «Tukuma piens»,» informēja Zīverte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu