Rīgā notiks alus maratons

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien Rīgā tiek rīkots izklaides pasākums «Rīgas alus maratons», informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Diāna Gerve.

Lai piedalītos maratonā, jāapmeklē pasākuma mājaslapa, jāpiesaka dalība individuāli vai komandā un jāierodas pie «Folkkluba ALA pagraba» jau no plkst.10, kad varēs saņemt dalības numuru un kontrolpunktu karti, sacīja Gerve.

Dalībniekiem būs jāsasniedz līdz 30 kontrolpunktiem, kuri atradīsies Vecrīgā, pilsētas centrā un Pārdaugavā, kā arī jānokļūst līdz finišam, kur dalībniekus apbalvos ar balvām.

«Šīs ir brīvā laika pilsētas orientēšanās sacensības, un alkohola lietošana to norises laikā nav obligāta, tomēr pasākumā drīkst piedalīties tikai pilngadīgas personas. Visi dalībnieki pie finiša tiks pārbaudīti - organizatori noteiks alkohola daudzumu asinīs, ja tas pārsniegs nolikumā pieļauto, dalībnieks tiks diskvalificēts,» norādīja Gerve.

Viņa arī akcentēja, ka pasākums veicina sacensību garu, dalībniekiem veicot noteiktu distanci, iepazīstot Latvijas un pasaules alus dažādību un izbaudot to. «Rīgas alus maratona» ideja ir popularizēt restorānu un bāru daudzveidību un iepazīstināt ar tiem gan rīdziniekus, gan Rīgas viesus. Līdzīgi maratoni regulāri tiek rīkoti arī citās pasaules pilsētās, piemēram, Prāgā, Viļņā, Bostonā un Ņujorkā.

Kā ziņots, pērn pret «Rīgas alus maratona» rīkošanu bija iebildusi Veselības ministrija, aicinot Rīgas domi šo pasākumu neatbalstīt, jo maratona idejas saistīšana ar alkohola lietošanas popularizāciju nav pieņemama.

Pret pasākumu iebilda arī stiprā alkohola ražotāji, paužot pārliecību, ka «Rīgas alus maratons» atklātā veidā aicina uz plašu alus patēriņu un nekontrolētu dzeršanu, līdz ar to pasākuma lietderība jāizvērtē no likumiskā un ētiskā viedokļa.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu