Piena paku laivu regatei šogad izlietotas 42 000 piena pakas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter.com/AigarsRublis

Sestdien Jelgavā, Lielupē, notikušajā Piena paku laivu regatē peldlīdzekļu izgatavošanā izlietotas 42 000 piena pakas.

Pēc laivu demonstrēšanas krastā un to piedalīšanās četros braucienos dažādās nominācijās apbalvojumus saņēma 12 komandas, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes «Kultūra» sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zīverte.

Nominācijā «Oriģinālākā laiva» tika apbalvota komanda «Hercoga Sapnis» no Jelgavas tehnikuma. Kuģis «Hercoga sapnis» izgatavots Jelgavas Tehnikuma jaunajā Kokapstrādes laboratorijā, sadarbojoties pedagogiem un audzēkņiem. Kuģis veltīts Jelgavai 750 gadu jubilejā.

Balvu nominācijā «Ātrākā laiva» saņēma SIA «Stādaudzētava Dimzas» komanda «Trinidāda».

Atraktīvākās komandas titulu saņēma privātpersonu komanda «Cilts vīri zirgos» un privātpersonu komanda «Zentas brīvdienas».

Savukārt par inovatīvāko laivu atzīts SIA «TS Rīga» komandas «Mistral» darinājums.

Nominācijā «Treknākais piena plosts» tika apbalvota vidējās paaudzes deju kolektīva «Laipa» komanda «Ar rakstiem Laipā».

Piena pārstrādes uzņēmuma «Tukuma piens» simpātiju balva tika komandai «Jaksaa, Jaksaa!», kas pārstāv uzņēmumu SIA «Stora Enso Packaging».

Balvu nominācijā «Pilnīgs sviests!» saņēma Jelgavas Amatu vidusskolas komanda «4 čillotāji».

Žūrijas simpātija par teatrālāko laivu piešķirta Ā.Alunāna Jelgavas teātra komandai ar kuģi «Slapjā kulise», bet žūrijas simpātija par jauno iesaistīšanu piešķirta biedrības «Jelgavas māmiņu klubs» komandai «Dzimtas koks». Tāpat žūrijas simpātija piešķirta «Nakts mēbeļu» komandai «Lidojošais jogurts» un hokeja kluba «Zemgale LLU» komandai «Vārtu guvums 4».

Piena produktu pakas XIII «Baltais» Piena paku laivu regatei nodrošināja piena pārstrādes uzņēmums «Tukuma piens».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu