«Via Baltica» koncertus šogad apmeklējuši 2300 klausītāji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kamermūzikas festivālā «Via Baltica» šogad sasniegts lielākais klausītāju skaits festivāla vēsturē - tā koncertus apmeklējuši kopumā 2300 cilvēku, informēja festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Anna Paula Pujēna. Festivāla noslēdzošo koncertu - «Senās uguns nakts» pasākumu - 29.augustā Liepājas pludmalē vien apmeklējuši ap 2000 skatītāju. Trīs gadu laikā, kopš «Senās uguns nakts» iekļauta festivāla programmā, šī pasākuma apmeklētāju skaits ir četrkāršojies, akcentēja Pujēna.

«Lai arī vasaras pēdējais mēnesis Liepājā bija kultūras un citu pasākumu pārsātināts, brīžiem pat pārklājoties trim pasākumiem, kas raisīja bažas apmeklētājiem, kā redzēt un dzirdēt pēc iespējas vairāk, un saskaroties ar vairākiem citiem sarežģījumiem, festivāls «Via Baltica» šogad piedzīvoja rekordlielu klausītāju skaitu - 2300,» informēja Pujēna. Galīgais festivāla apmeklētāju skaits gan būs zināms tikai pēc izstādes «Balta lapa» slēgšanas 6. septembrī.

Festivāla «Via Baltica» koncerti norisinājās no 21. augusta līdz 29. augustam Liepājā un 23. augustā Kuldīgā. Jau piekto gadu organizācija «Via Cultura» aicināja festivāla apmeklētājus uz dažādiem kultūras pasākumiem - divām izstādēm, sešiem koncertiem, kā arī mūzikas nodarbībām bērniem un vecākiem, pulcējot 19 mūziķus un 25 piecus māksliniekus no visām trim Baltijas valstīm.

Festivāls «Via Baltica» tiek rīkots katru gadu augustā, godinot akcijas «Baltijas ceļš» gadadienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu