Būvniecības uzraugi: Koncertzāle «Palladium» var uzņemt apmeklētājus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Veicot atkārtotu koncertzāles «Palladium» ēkas pārbaudi, Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) ir pieņēmis lēmumu atļaut ēkas izmantošanu publiskiem pasākumiem. Kā informēja BVKB sabiedrisko attiecību konsultante Evija Ansonska, «Palladium» īpašnieki ir novērsuši BVKB konstatētās nepilnības, un tagad tā ir droša apmeklētāju uzņemšanai.

Tāpat ēkas īpašnieki ir iesnieguši visus nepieciešamos dokumentus un informāciju, kas apliecina, ka esošo skatuves konstrukciju nostiprināšana nav neatļauta būvniecība, informēja koncertzāles «Palladium» direktore Linda Andersone.

Tomēr, lai novērstu iepriekš konstatētās atkāpes no būvniecības normatīvo aktu prasībām, «Palladium» īpašniekiem mēneša laikā jāveic detalizēta tehniskā izpēte un, izvērtējot tās rezultātus, jālemj par tālāko rīcību. Ēkas īpašnieki apliecina, ka tehniskā izpēte jau sākta un to veiks būvinženieru birojs ar ilggadēju pieredzi SIA «Forma 2».

SIA «Forma 2» būvinženieris un valdes loceklis Māris Tidriķis pēc sākotnējās iepazīšanās ar objektu un vizuālās apskates apliecinājis, ka koncertzāles nesošās konstrukcijas nerada aizdomas par to mehāniskās stiprības un stabilitātes problēmām un var turpināt drošu objekta ekspluatāciju, norādīja Andersone.

Kā ziņots, BVKB 2015.gada 15.jūnijā veica koncertzāles «Palladium» ekspluatācijas pārbaudi un konstatēja vairākus pārkāpumus, tostarp defektus ēkas nesošajās konstrukcijās, kas varētu ietekmēt tās drošumu. Līdz ar to, lai noskaidrotu ēkas nesošo konstrukciju mehānisko stiprību un stabilitāti un turpmākās ekspluatācijas drošumu, ēkas īpašniekam uzdots pasūtīt ēkas tehnisko izpēti un novērst citas nepilnības.

Taču tagad, atkārtoti pārbaudot koncertzāles ēku, biroja būvinspektori pārliecinājās, ka tā neapdraud apmeklētāju drošību.

«Koncertzāles «Palladium» īpašnieki ir pozitīvs piemērs tam, ka, veiksmīgi sadarbojoties ar BVKB un sekojot tā būvinspektoru norādījumiem, ir iespējams novērst konstatētās nepilnības un uzlabot ēkas drošību. Ceram, ka tas būs labs piemērs arī citu ēku īpašniekiem un stiprinās apziņu, ka BVKB ir viņu sabiedrotais, jo mūs visus vieno kopīgs mērķis - cilvēku drošība,» uzsver biroja direktors Pēteris Druķis.

«Palladium» vadība informē, ka koncertzāle savu darbību atsāks 18.septembrī, uzsākot jau piekto sezonu.

Birojs 2015.gada pirmajos astoņos mēnešos pārbaudījis gandrīz 1000 publisko ēku visā Latvijā, no tām 261 ir izglītības iestāde. Līdz gada beigām birojs plāno apsekot vēl vismaz tikpat daudz un īpašu uzmanību pievērst skolām, bērnudārziem, birojiem un viesnīcām, tādējādi līdz gada beigām kopumā pārbaudot ap 2000 publisko ēku. Lai realizētu birojam uzticētos pienākumus, birojā strādā 50 darbinieki, no tiem aptuveni puse jeb 22 ir sertificēti būvspeciālisti ar nopietnu darba pieredzi Latvijā un ārvalstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu