Egona Līva piemiņas balvu saņēmuši rakstnieki Berelis un Laumane

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Egona Līva piemiņas balvu «Krasta ļaudis» saņēmuši rakstnieki Guntis Berelis un Benita Laumane, informē Liepājas pašvaldībā. Balvas svētdien tika pasniegtas Liepājas muzejā. Balvas saņēma grāmatas «Vārdiem nebija vietas» autors Guntis Berelis, grāmatas «Vēju un vētru grāmata» autore Benita Laumane un Patrīcija Kuzmina ar savu skolu jaunatnes literāro darbu «Satikšanās».

Pasākuma ietvaros tika pasniegtas arī pārsteiguma balvas. Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane specbalvu par debiju pasniedza Sabīnei Košeļevai – grāmatas «Rīga-Maskava» autorei. Savukārt, Liepājas Speciālās Ekonomiskās Zonas pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe grāmatu «Vecīt, bez komentāriem» un «Mākoņu ielas BMX» autoram Ērikam Kūlim pasniedza SEZ speciālo balvu. Pārsteigumu dāvanu Benitai Laumanei grāmatas «Vēju un vētru grāmata» autorei bija sarūpējis Rotari klubs. Īpašu pateicības balvu no Raksnieku savienības Liepājas biroja saņēma Māris Bērziņš – grāmatas «Svina garša» autors.

Pasākumu vadīja un viesus muzikāli izklaidēja aktrise Sigita Jevgļevska. Savukārt, par muzikālo pavadījumu rūpējās mūziķis Māris Kupčs.

Egona Līva piemiņas balva «Krasta ļaudis» tiek pasniegta jau piekto gadu ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Līvu un viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Ik gadu balvu pasniedz vairākās nominācijās - par labāko grāmatu latviešu valodā ar jūras, patriotisma, Latvijas valstiskuma saistītu tematiku, par inovatīvu veikumu jūrniecības popularizēšanā Latvijā ar literatūru saistītās jomās un par labāko skolu jaunatnes literāro darbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu