Starptautiskās veco ļaužu dienas pasākumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

ANO starptautiski atzīmējamo dienu sarakstā 1.oktobris ir Starptautiskā veco ļaužu diena. Tradicionāli šo dienu atzīmē arī Rīgas pašvaldības pansionātos un Rīgas Sociālā dienesta dienas centros, tāpēc galvaspilsētā gaidāmi dažādi senioriem veltīti pasākumi.

Muzejs bez maksas

Atzīmējot Starptautisko veco ļaužu dienu, 1.oktobrī, uzrādot pensionāra apliecību, seniori aicināti bez maksas apskatīt ne tikai Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja pamatekspozīciju, bet arī izstādi «Uz veselību». Izstādē apskatāma viena no lielākajām Latvijā esošajām minerālūdens krūzīšu kolekcijām. Kolekcijas autors ir Armands Muižnieks. 1.oktobrī muzejs apmeklētājiem atvērts no plkst. 11.00 līdz 19.00.

Datorprasmju olimpiāde

Starptautiskajā senioru dienā «Pieslēdzies, Latvija!» kursu dalībnieki septiņās Latvijas pilsētās pulcēsies uz olimpiādi, lai pārliecinātos par savām datorprasmēm un sacenstos ar citu pilsētu senioriem. Pirmajā datorprasmju olimpiādē seniori Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jēkabpilī, Liepājā, Jelgavā un Cēsīs mērosies spēkiem uzdevumu izpildē uz laiku un precizitāti, kā arī komandās sacentīsies Lego robotu programmēšanā. Ceturtdien, 1.oktobrī, plkst. 13.00 Rīgas aktīvo senioru aliansē, 3.stāva datorzālē, Cēsu ielā 8, Rīgā.

Koncerti pansionātos

Pansionātā «Mežciems» (Malienas ielā 3) veco ļaužu dienai veltīti pasākumi notiks visu nedēļu. Notiks galda spēļu turnīrs «Mācies dzīvot kustībā», ar muzikālu sveicienu tieši 1.oktobrī uzstāsies A.Ašaka vadītais ansamblis no VSAC «Rīga» filiāles «Ezerkrasti», un citi pasākumi.

Pansionātā «Stella Maris» (Birzes ielā 54) projektā «Ar prieku sirdī» notika Deju un kustību terapijas nodarbības, kas ieguva klientu vidū savu stabilu dalībnieku pulku, un 1.oktobrī iemītnieki rādīs savas iegūtās prasmes šajās nodarbībās, tāpat notiks sveču liešana, stikla apgleznošana un citas aktivitātes.

Pansionātā «Gaiļezers» (Hipokrāta iela 6) 1.oktobrī no plkst.10 līdz 13 notiks radošās darbnīcas, kā arī frizieru skolas audzēkņi un vizāžisti no B.Mageles stilistu skolas saposīs seniorus svētkiem. Notiks šaha spēles ar jauniešiem no Rīgas Šaha skolas, studijas BeArt pasniedzēji mācīs pagatavot oriģinālus dekorus no papīra, savukārt organizācijas «Smaids» pārstāvji kopīgi ar iemītniekiem zīmēs uz stikla. Plkst.14.45 iemītniekus ar koncertu priecēs dziedātāji, mūziķi, cirka un dejas mākslas meistari.

Aktivitātes sociālā dienesta dienas centros

Veco ļaužu dienai veltīti svinīgi pasākumi paredzēti arī septiņos Rīgas Sociālā dienesta dienas centros. Centrā «Ābeļzars» (Avotu iela 31 k-1) no plkst. 13-15 tiksies senioru klubs «Rudens» sarunā par senioru dzīves posma iespējām un priekšrocībām, kā arī notiks arī kustību terapijas nodarbības.

Dienas centrā «Kamene» (Salnas ielā 2) 1.oktobrī plkst.9.30 visi interesenti aicināti uz Taiczi cjuaņ (ķīniešu vingrošana) nodarbībām un rokdarbiem, bet plkst.12 visi aicināti izkustēties līnijdejās, nodarbībām var pievienoties jebkurā laikā jebkurš interesents, neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības, un neatkarīgi no iepriekšējās pieredzes. Centrā «Vecmīlgrāvis» (Emmas iela 3) 1.oktobrī plānots pasākums sadarbībā ar radošo apvienību «Trepes», iesaistoties sociālajā kampaņā «Sirds siltums», kurā seniorus aicinās līdzdarboties radošajās darbnīcās un sniegs muzikālus priekšnesumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu