Londonā notiks Raiņa un Aspazijas 150.jubilejai veltīts pasākums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: memorialiemuzeji.lv

9.oktobrī Londonā, Britu bibliotēkā, notiks Raiņa un Aspazijas 150. jubilejai veltīts pasākums, kurā interesentus uzrunās Latvijas vēstnieks Apvienotajā Karalistē Andris Teikmanis. Ar priekšlasījumu «Rakstnieki trimdā: Rainis un Aspazija starp Latviju un Šveici» uzstāsies Vita Matīsa.

Literārā pasākuma laikā klātesošie tiks iepazīstināti ar Raiņa grāmatas «Kastaņola» izdevumu angļu valodā, kas nule kā iznācis ar Lugano vēstures arhīva atbalstu. Grāmatas prezentācijā piedalīsies tās līdzautors, Lugano vēstures arhīva un Lugano Raiņa un Aspazijas muzeja direktors. Britu bibliotēkas pārstāvji savukārt pastāstīs par latviešu grāmatām, kas atrodamas Britu bibliotēkas kolekcijā.

2015.gads Latvijā pasludināts par Raiņa un Aspazijas gadu un tiek atzīmēts arī Lielbritānijā. Martā britu komponists Gabriels Džeksons (Gabriel Jackson) piedalījās projektā #Domuspēks, lasot Raiņa daiļdarbus. Tas bija projekts, kurā 29 īsfilmās sabiedrībā pazīstami cilvēki no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm citēja Raini un Aspaziju savā dzimtajā valodā.

Maijā Daugavas Vanadzes kopā ar Londonas latviešu bibliotēku rīkoja saviesīgu Aspazijas 150. jubilejai veltītu pēcpusdienu, bet septembrī Gērnsijā notika Raiņa un Aspazijas dzejas vakars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu