Kuldīgā notiks Hercoga Jēkaba gadatirgus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šodien no plkst.12 Kuldīgas Pilsētas dārzā norisināsies Hercoga Jēkaba gadatirgus.

Hercoga Jēkaba gadatirgū godā tiks celts Kuldīgas novada pagastu piedāvājums. Pagastu ļaudis no visiem 13 Kuldīgas novada pagastiem rādīs, ko prot un kas šajā vasarā izaudzis un galdā ceļams pašu un ciemiņu priekam. Gandrīz katrs pagasts piedāvās nobaudīt kādu īpašu ēdienu vai dzērienu - Hercoga Jēkaba gadatirgus nav iedomājams bez Padures kočas, Kurmāles gulašzupas, Rumbas pagasta sēņu zupas, Kabiles mednieku «šļukas» un citiem gardumiem.

«Kuldīgas labumu» stendā tirgos ēdamus un dzeramus Kuldīgas novadā tapušus gardumus un vietējo meistaru darinājumus.

Putnus un zvērus apbrīnot un mednieku stāstos klausīties varēs improvizētajā medību pilī «Ragi, nagi, asakas», ko piedāvās Padures mednieku klubs.

Tirgus ķēķī būs pieejams plašs pankūku piedāvājums - būs gan «valdības» kartupeļu pankūkas ar dažādām piedevām, ko tirgus placī ceps novada domes čaklākās saimnieces, gan tradicionālās Hercoga Jēkaba tirgus nabagu pankūkas, gan pankūkas no Īvandes dzirnavās bīdelētiem miltiem. Neizpaliks arī citi saldi un sāļi gardumi un dažādi dzērieni.

Lai pirkt un pārdot būtu jautrāk, par mūziku gādās tuvu un tālu braukuši muzikanti - kapela «Spēlmaņi», etnomuzikologs Oskars Patjanko ar kapelu «Kaktu balles muzikanti», Snēpeles kapela «Kā ir, tā ir» un «Saimniekdēli» Ainara Vildes vadībā.

Lai arī mazākajiem tirgus apmeklētājiem būtu interesanti, rudenīgas nodarbes savās darbnīcās piedāvās rosīgie tirgus rūķi - darbnīcās varēs darināt krāšņas rudens rotas, minēt mīklas, iemācīties sašķērēt kāpostus, piedalīties rudenīgās atrakcijās un citās interesantās nodarbēs. Tāpat būs iespējams iejusties viduslaikos un izmēģināt viduslaiku izklaides.

Pasākuma izskaņā Kuldīgas novada pašvaldība suminās novada sakoptāko māju un sētu, kā arī pilsētas skaistāko dārzu saimnieces un saimniekus.

Hercoga Jēkaba gadatirgus pirmsākumi meklējami 2010.gadā, kad slavenākajam no Kurzemes hercogiem Jēkabam Ketleram apritēja 400.gadskārta. Sešu gadu laikā gadatirgus izaudzis par nozīmīgu rudens pasākumu Kurzemē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu