Līgatnē, Vienkoču parkā, notiks gadskārtējā Uguns nakts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Līgatnē, Vienkoču parkā, šovakar notiks gadskārtējā Uguns nakts. Uguns nakts galvenā ideja ir paildzināt vienu īso rudens dienu garāku, ar sveču siltumu un gaismu pozitīvi uzlādēt sevi ziemas tumšajam periodam, lai būtu vieglāk sagaidīt pavasari.

Gaismu meža iedegšana sāksies plkst.18.30. Visa vakara garumā darbosies amatnieku darbnīcas. Vienkoču parka smēdē varēs vērot kalēja darbu, Kokamatniecības muzejā - iepazīt kokapstrādes instrumentus, «Arheostudija» dos ieskatu seno cilvēku dzīves stilā un uguns iegūšanas metodēs, bet vēstures piedzīvojumu organizācija «Araisis» rādīs kaula un raga apstrādi, viduslaiku galda spēles un dos iespēju piemērīt viduslaiku bruņas. Pie Ratnieku zāļu sievas varēs izzināt nākotni pēc rūnu zīmēm, dzīvo masku darbnīcā katram būs iespēja pārvērsties par kādu no meža gariņiem vai spoku, Līgatnes «Pasaku mājā» Vienkoču parka klētī varēs pie īstām rokas dzirnavām klausīties dzirnavu pasakas un rosināt iztēli, bet sveču darbnīcā katrs varēs izliet savu vaska sveci. Līdz lāpu gājiena sākumam būs lieliska iespēja izdejoties senos latvju dančus.

Plkst.21 notiks kopīgais lāpu gājiens pa Vienkoču parka naksnīgajām takām, veidojot šķietami nebeidzamu uguns čūsku. Lāpu gājiens noslēgsies ar uguns žonglieru šovu, kuru vadīs «Fire Spirit». Uguns šova noslēgumā tiks iedegts lielais ugunskurs.

«Lai Uguns nakts taptu gaišāka un lai varētu piedalīties lāpu gājienā, līdzi jāņem degt spējīga lāpa,» norāda pasākuma rīkotāji.

Pasākuma apmeklējums būs par maksu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Tēmas

    Nepalaid garām!

    Uz augšu