Velosipēdu tūrēs varēs iepazīt Rīgas kino arhitektūru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artyom Geodakyan/TASS/Scanpix

Atzīmējot Pasaules arhitektūras dienu, Latvijas Arhitektu savienība šodien organizēs divas velosipēdu tūres, kurā ikviens interesents varēs iepazīt nozīmīgākās un interesantākās kino uzņemšanas vietas Rīgā.

«Rīgas kino arhitektūras» velosipēdu tūres dalībnieki trīs stundu laikā tiks iepazīstināti ar Rīgas nozīmīgākajām «kino lomām», kurās vienlīdz liela nozīme bijusi Rīgas arhitektūrai, vēsturei un dažādu ideoloģiju ietekmei. Kopīgi tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kāpēc tieši šī ēka vai vieta izvēlēta kinofilmās lietoto simbolu paspilgtināšanai un kāpēc to stāsts turpina dzīvot arī ārpus ekrāniem.

«Rīgai jau izsenis bijusi cildena un reizē apskaužama slava. Ar savu daudzšķautņaino un kosmopolītisko arhitektūru tā ir spējusi piesaistīt ne tikai vietējo un padomju laika, bet arī visas pasaules kino industriju - filmās tēlojot gan pati sevi, gan arī Bernes, Berlīnes, Londonas, Varšavas un pat Nevadas lomu,» stāsta maršruta autors, pilsētvides pētnieks un vēsturnieks Mārtiņš Eņģelis no radošo pilsētvides stāstu kompānijas «Mantra».

Tūres sāksies plkst. 11 un plkst.15 no Doma laukuma centrālās zīmes. Tūrēs var piedalīties ikviens interesents ar velosipēdu, iepriekš piesakoties interneta vietnē «https://goo.gl/Rjqzvk». Vietu skaits ir ierobežots.

Pasaules arhitektūras diena tiek atzīmēta katru gadu pirmajā oktobra pirmdienā, un tradicionāli šajā dienā tiek organizēti dažādi ar arhitektūras jomu saistīti pasākumi. Rīgas kino arhitektūras velosipēdu tūres organizē Latvijas Arhitektu savienība sadarbībā ar Latvijas Kino muzeju un radošo pilsētvides stāstu risinājumu kompāniju «Mantra». Šai tūrei sekos arī citas tematiskas ekskursijas un lekcijas, ko arhitektūras interesentiem piedāvās Latvijas Arhitektu savienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu