Rakstniecības un mūzikas muzeja direktora amatam izraudzīta Iveta Ruskule

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kultūras ministrija konkursa kārtībā Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) direktora amatam izraudzījusies Ivetu Ruskuli, kura līdz šim vadījusi Ogres Vēstures un mākslas muzeju. Kā informē ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste un mājaslapas redaktore Baiba Kauliņa, jaunajā amatā Ruskule iecelta no 6. oktobra.

Jaunā RMM direktore apņēmusies nodrošināt veiksmīgu muzeja atvēršanu pēc ēkas rekonstrukcijas, kā arī uzlabot krājuma komplektēšanu un pārvaldību.

Ruskules prioritāra uzmanība tiks veltīta darbam pie muzeja ekspozīcijas un izstāžu satura veidošanas, līdztekus plānojot pasākumu kopumu un komunikācijas programmu muzeja atvēršanai pēc ēkas Pils laukumā 2 rekonstrukcijas. Lai pilnveidotu muzeja krājuma kā latviešu rakstniecības, mūzikas un teātra vēstures pētniecības un interpretācijas resursa profesionālu un atbildīgu komplektēšanu un pārvaldību, nekavējoties tiks sākts darbs pie RMM krājuma komplektēšanas politikas dokumenta izstrādes un tā vadlīniju ieviešanas.

Tāpat jaunās direktores vadībā turpināsies Eiropas ekonomikas zonas programmas «Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana» iepriekš noteiktā projekta «Rakstniecības un mūzikas muzeja rekonstrukcija» īstenošana.

Ruskulei ir plaša un ilgstoša profesionālā pieredze muzeju nozarē - no 1995. gada viņa strādājusi Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzejā, Aleksandra Čaka memoriālajā muzejā. Savukārt no 2002. gada līdz kļūšanai par RMM direktori Ruskule vadījusi Ogres Vēstures un mākslas muzeju.

Ruskule ieguvusi maģistra grādu baltu filoloģijā.

Iepriekš RMM vadīja Ilze Knoka, kuru Kultūras ministrija atbrīvoja no amata neapmierinoša darba dēļ. Knoka no muzeja direktores amata tika atbrīvota martā. Pēc Knokas atlaišanas par RMM direktora pienākumu izpildītāju uz laiku līdz pastāvīga direktora izraudzīšanai tika iecelta Māra Eņģele.

Kultūras ministrijas rīkotajā konkursā uz vakanto RMM amatu kopumā pieteicās seši pretendenti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu