Karikatūrista Gunāra Bērziņa 75. jubilejā izdod viņam veltītu grāmatu.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izcilā latviešu karikatūrista Gunāra Bērziņa 75.jubilejai par godu izdota grāmata "Gunārs Bērziņš. Melnā Kaķa bruņinieks".

Grāmatā apkopots materiāls, sākot jau ar padomju laikos tapušiem zīmējumiem, akvareļiem, portretiem, dažāda rakstura karikatūrām līdz pat kopā ar satīriķi Valdi Artavu veidotajām laikmeta ainiņām, informēja apgāds "Valters un Rapa". Savdabīgo zīmējumu albumu papildina fotogrāfijas un saistoši dienasgrāmatas fragmenti no ģimenes arhīva, kā arī Bērziņa talanta cienītāju atmiņas, viņu vidū arī mākslinieks Imants Melgailis, humorists Arnolds Auziņš, mākslinieks Ēriks Osis, satīriķis Valdis Artavs. Bērziņš (1927-1999) iemīļotākā karikatūru varoņa melnā kaķa dēļ saukts par Lielo kaķu marķīzu, viņa karikatūras gadu desmitiem smīdināja vairākas latviešu paaudzes. Grāmatas atvēršanas svētki notiks 13.martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu