DDT viesizrāde «Zudusī Antarktīda» Valmiermuižā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Ar šā gada noslēdzošo viesizrādi 27. novembrī pl. 19:00 Valmiermuižas klētī viesosies dramaturga Jāņa Baloža un režisora Valtera Sīļa veidotais dokumentālais piedzīvojumu stāsts «Zudusī Antarktīda».

Izrādē spēlē aktieris Toms Liepājnieks, tās pamatā ir jūras biologa Džeimsa Maklintoka grāmata «Lost Antarctica». Iestudējuma radošā komanda aicina doties audiovizuālā ceļojumā un ieraudzīt Antarktīdu Maklintoka acīm. Tas būs ceļojums, kurā apvienosies zinātne, piedzīvojumi un humors. Tā laikā varēs ienirt dziļi zem trīs metru biezas ledus kārtas un sastapties ar jūras tauriņiem. Varēs piedzīvot vētru Dreika šaurumā un ieraudzīt Antarktīdu brīdi pirms tā pazūd tāda, kāda tā ir šobrīd.

Izrādes režisors Valters Sīlis dalās pārdomās: «Runājot par šo izrādi - man vienmēr bijusi interese par dabas norisēm, varbūt pat vēlme kļūt par biologu, bet izvēle tomēr bija par labu teātrim. Lielākais izaicinājums ir atrast pieeju tam, kā mums iespējams kaut ko tālu un nesasniedzamu padarīt par personīgu pārdzīvojumu. Šīs dabas cīņas, kuras mikrobiologam Džeimsam Maklintokam ir lielākās rūpes, bet par kurām mēs pat nenojaušam, ir gan aizraujošas, gan neizbēgami traģiskas.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu