Slēpošanas kalnu un trašu pārstāvji vēl nesteidz atklāt jauno ziemas sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Slēpošanas kalnu un trašu pārstāvji vēl nesteidz atklāt jauno ziemas sezonu, aģentūrai LETA norāda aptaujāto slēpošanas kalnu un trašu pārstāvji.

Kā stāsta «Žagarkalna» pārstāvis Vadims Kameņevs, patlaban vēl nav skaidrs, kad varētu atvērt kalnus un trases ziemas prieku baudītājiem, jo, lai arī iepriekšējo dienu laikā temperatūra ir noslīdējusi zem nulles, tomēr ar to nepietiek, lai sāktu mākslīgā sniega pūšanu.

«Mums ir nepieciešams, lai būtu pastāvīgi mīnusi, jo vienas trases sagatavošanai ar mākslīgo sniegu ir vajadzīgas vismaz 24 stundas. Tā kā zeme vēl nav sasalusi, ir skaidrs, ka uzpūstais sniegs ilgi nenoturēsies. Tāpēc vēl gaidīsim stabilus mīnusus,» norāda Kameņevs.

Arī «Ozolkalna» pārstāve Līga Rokpelne atzīmē, ka pagaidām esošais aukstums ir par mazu. «Saskaņā ar laika prognozēm līdz decembra sākumam neizskatās, ka Latvijā varētu izveidoties noturīgs sals. Tāpēc no sniega pūšanas nekas prātīgs nesanāks.»

Bet «Riekstu kalna» pārstāve Ieva Rasa norāda, ka saskaņā ar viņas rīcībā esošu informāciju decembra sākumā Latvijā gaisa temperatūra varētu būt dažus grādus virs nulles. Tas nozīmē, ka arī «Riekstu kalns» vēl nesāks mākslīgā sniega veidošanu.

Taču kopumā trašu un kalnu pārstāvji atzīst, ka būtu gatavi jau atklāt jauno ziemas sezonu, ja vien būtu skaidrs, ka Latvijā būs noturīgs sals.

Salu un sniegu gaida arī, piemēram, «Kaķīškalnā» un «Milzkalnā», liecina pakalpojumu sniedzēju publicētie paziņojumi mājaslapās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu